El Move Your Fucking Brain arriba a la 15a edició amb grups dels EUA, Turquia, Portugal, Itàlia i Finlàndia

El festival metal tindrà lloc el dissabte 13 de juliol a l’avinguda Collserola i comptarà amb bandes que mai han tocat a la península ibèrica o fa anys que no ho fan, segons expliquen els organitzadors, MetalDefenders.

El cartell del Move Your Fucking Brain Extreme Fest 2019 // MetalDefenders

El festival metal de Molins de Rei arriba a la seva quinzena edició. Amb grups vinguts d’arreu del món, el Move Your Fucking Brain Extreme Fest tornarà a convertir l’avinguda Collserola, a la zona del polígon industrial Riera del Molí, en el Death Field dissabte 13 de juliol des de les 16:00 hores fins a les 3:00 de la matinada.

El festival que organitza MetalDefenders portarà grups dels Estats Units, Turquia, Portugal, Itàlia i Finlàndia. Un dels integrants de l’entitat, Pau Barrio, ha explicat a Viu Molins de Rei que aquest any compten amb un repertori “més complet” amb bandes de música que mai han tocat a la península ibèrica o almenys fa anys que no ho fan. Barrio ha remarcat que han aconseguit que vinguin grups que són “molt difícils de veure”. 

Estem rebent molt suport amb aquest cartell que hem portat, ens vindrà a veure gent de tota Europa”, ha assegurat el membre de MetalDefenders. Barrio creu que això s’explica en part perquè el heavy metal és un món on els seguidors són “molt fidels”. Per això calcula que l’afluència de públic serà “bastant gran”.

Tot i això, el festival també comptarà amb la presència de dos grups de Barcelona i un de Madrid. “Tenim una escena musical molt rica, i ens agrada donar la possibilitat a les bandes locals de poder tocar amb grups estrangers i de calibre”, ha indicat Barrio. D’aquesta manera, diu, promocionen grups menys coneguts en l’àmbit internacional.

15 anys de metal

Al llarg d’aquests 15 anys, el Move Your Fucking Brain Extreme Fest ha anat creixent i MetalDefenders l’ha adaptat a noves necessitats, ampliant la seguretat i les zones de lavabo, i millorant els equipaments. Des de fa dos anys, a banda de servei de bar, també compten amb food trucks. Algunes caravanes de menjar són de restaurants locals, una manera d’”estimular les botigues d’aquí”, segons Barrio. 

Per celebrar que arriben a la quinzena edició, els organitzadors han fet nou marxandatge, com motxilles de cordes, adhesius, i samarretes i gots amb dissenys especials.

Segons Barrio, la trobada està a l’alçada d’altres esdeveniments internacionals pel que fa als grups de música que porta, però no en relació a la “infraestructura” i el “públic”, ja que no disposen dels mateixos “recursos” que altres festivals. Tot i això, l’organitzador creu que generen una massa de públic “força estable” i “molt fidel”, i que dins els festivals de culte, són “un dels més reconeguts”.

Protocol per evitar agressions sexuals

Metaldefenders posa molt d’èmfasi en què vol que el festival estigui “lliure d’agressions sexuals”. Per evitar-les o aturar-les el més aviat possible, l’organització té establert un protocol que contempla vetar l’entrada de l’agressor a l’esdeveniment definitivament i actuar amb la màxima rapidesa, per evitar que la persona agredida pateixi. A banda del personal de seguretat, membres de l’entitat vigilen l’entorn.

Pau Barrio ha assegurat que el festival no els ha donat mai cap problema: “Hi ha molt molt ambient, sempre acabes amb un somriure a la boca i nous amics, i les bandes surten molt contentes pel tracte rebut”.

Recomanacions personalitzades