El Consell d’Infants prepara una campanya sobre el civisme

Amb “Molins és casa teva, cuida-la”, l’ens integrat per nens i nenes de 5è i 6è de Primària vol promoure bones pràctiques com la cura del mobiliari urbà o que s’aparquin bé els cotxes. 

Alguns integrants del Consell dels Infants // Dan Costa – Ajuntament de Molins de Rei

El Consell d’Infants, integrat per nens de 10 i 11 anys, ha explicat les idees i les activitats que han dut a terme durant el curs 2018-2019. A través de la campanya “Molins és casa teva, cuida-la”, il·lustrada amb un logotip que també han fet ells mateixos, els menors volen reduir els actes incívics a Molins de Rei.

En l’acte de cloenda del curs 2018-2019, celebrat a la Sala Gòtica el dimecres a la tarda, els infants han explicat que van engegar la campanya triant-ne l’eslògan i el logotip. Després van dissenyar i escollir els cartells sobre civisme, i van idear com farien difusió de la iniciativa a les escoles i les entitats del municipi.

Per dissenyar la campanya, els menors van fer una sortida pel municipi per entrevistar la ciutadania sobre el que pensava del civisme i van observar els actes incívics que tenen lloc a Molins de Rei.

Al juny, els infants han triat els cartells definitius de la campanya, i han fet les últimes modificacions. Mitjançant la iniciativa, els nens promouen bones pràctiques, com que no es llenci brossa a terra, que s’aparquin bé els cotxes, que no es facin pintades ni guixades i que es tingui cura del mobiliari urbà.

Carta al Ple Municipal per tenir una plaça dels infants

Els consellers també van escriure una carta al Ple Municipal per proposar millores per evitar actes incívics, i per demanar que la plaça situada al carrer Major, on hi van fer un mural, es passés a anomenar Plaça dels Infants.

La regidora d’Infància, Famílies i Cultura, Ainoa García, ha comentat que la inauguració de la Plaça dels Infants es farà el 30 de setembre a les 19:00 hores. També es destaparà una placa que reconeix Molins de Rei com un dels governs locals que formen part de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància, impulsada per UNICEF.  

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha indicat que ser Ciutat Amiga de la Infància implica un compromís polític en què s’estableixen fites per millorar el benestar dels nens i l’Ajuntament incorpora els menors en el centre de l’agenda política i social.

Recomanacions personalitzades