La Diputació de Barcelona projecta millores en la carretera que enllaça Vallvidrera i Molins de Rei

La idea, pressupostada en 1.258.873 euros, contempla dotar de sobreample els revolts més tancats de la BV-1468 i garantir els amples mínims de calçada, a la vegada que millorar alguns accessos.

Carretera BV-1468 entre Vallvidrera i Molins de Rei // Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha presentat un projecte de millora de la seguretat a la carretera BV-1468, que enllaça Vallvidrera i Molins de Rei, entre els punts quilomètrics 6.320 i 12.220, segons ha anunciat en un comunicat.

El projecte, pressupostat en 1.258.873 euros, contempla dotar de sobreample els revolts més tancats i garantir els amples mínims de calçada. També vol millorar els accessos al camí de la Muntanya i al carrer Mont d’Orsà, i arranjar l’itinerari per a vianants al punt quilomètric 7.300.

Alhora, el projecte preveu fer cunetes trepitjables que garanteixin la seguretat als trams on és en terres o no es troba en bon estat de conservació. També contempla adequar el drenatge existent per a passos de fauna i adequar la senyalització i les barreres de protecció en tot el tram de la carretera.

Les obres està previst que comencin abans de finals d’any i que s’executin en vuit mesos, segons ha informat la Diputació de Barcelona.

1.300 vehicles circulen per la BV-1468 cada dia

La carretera BV-1468 comunica Molins de Rei amb Vallvidrera. Té una longitud de 12,2 quilòmetres i en el punt quilomètric 6.200 s’hi localitza l’ermita romànica de Santa Creu d’Olorda, amb una gran àrea d’aparcament i lleure. 

Actualment, més de 1.300 vehicles circulen diàriament per aquesta carretera de muntanya, que té un traçat ple de revolts. A causa de l’entorn on es troba, no es planteja una millora de traçat per l’impacte que això suposaria. Però la Diputació de Barcelona ha apuntat que sí que s’analitzen els revolts més conflictius, per valorar si cal dotar-los del sobreample necessari.

Recomanacions personalitzades