Una trentena de persones es reuneixen per donar suport a la víctima de la violació múltiple de Manresa

Entitats feministes i l’Ajuntament han convocat una concentració davant el consistori per denunciar la petició de la Fiscalia de rebaixar la pena de violació a abús sexual d’una menor a Manresa.

Unes trenta persones s’han reunit per donar suport a la víctima // Clàudia Ferràndiz

Una trentena de persones s’han reunit aquest dilluns a les 18:00 hores a la plaça de l’Ajuntament per fer costat a la víctima d’una violació en grup a Manresa. Els fets van passar fa tres anys, el 26 d’octubre de 2016, en una festa. La jove tenia 14 anys i va ser violada per sis homes per torns. La menor estava atordida per la ingesta d’alcohol i drogues, i va acabar perdent la consciència. 

La setmana passada, els set encausats van negar els fets. La Fiscalia n’acusa sis del delicte d’abusos sexuals, una pena prevista per castigar els atacs en què no es produeix ni violència ni intimidació. Segons el fiscal, la víctima no hauria oposat resistència. En canvi, la defensa considera que hi va haver delicte d’agressió sexual.

La víctima de la violació múltiple ha declarat aquest dilluns. A l’exterior de l’Audiència de Barcelona, on declarava la jove, s’hi ha fet una concentració de protesta convocada pel Comitè de Vaga Feminista 8M. 

Les convocatòries solidàries s’han estès per diverses poblacions del país a través de les xarxes socials sota el lema “Tens 15 minuts, no triguis que em toca a mi“, paraules que s’atribueixen als presumptes agressors.

“El masclisme i la misogínia exigeixen i jutgen a les dones”, Jessica Revestido

Segons la regidora de Feminismes i LGTBI, Jessica Revestido, la petició de la Fiscalia demostra una altra vegada que “el masclisme i la misogínia exigeixen i jutgen a les dones”, però no “als agressors”. 

No estem disposades a continuar permetent que no s’entengui que no és no, i només sí és sí”, ha assegurat Revestido. Segons la socialista, la menor de Manresa “va ser violada” perquè “no va permetre res, no va participar i no va consentir”. La regidora ha manifestat que “qualsevol altra consideració és un menyspreu” cap a les dones.

La concentració ha tingut lloc a la plaça de l’Ajuntament // Clàudia Ferràndiz

Revestido ha criticat que la “justícia patriarcal” converteix les dones d’aquest país en “ciutadanes de segona” i “rebaixa el càstig als mascles agressors”. 

La regidora socialista ha reivindicat que no es pot consentir que el sistema judicial sigui “injust” per a la meitat de la ciutadania. En aquest sentit, ha emplaçat els assistents a “demanar un canvi de criteri” de la justícia, alhora que a denunciar “de manera unànime” que l’atac de Manresa “no és abús”, sinó que “violació”.

Recomanacions personalitzades