Una exposició recull 12 mirades de persones que s’han iniciat al món de la fotografia

La Sala d’Exposicions de Ca n’Ametller acull la mostra ‘#foto#ficció#mirades’, un conjunt de projectes que han fet els alumnes del curs d’iniciació de fotografia que imparteix Espe Pons a la Federació Obrera.

L’exposició es podrà visitar durant els propers 15 dies a Ca n’Ametller // Clàudia Ferràndiz

La Sala d’Exposicions de Ca n’Ametller es convertirà en un passeig fotogràfic durant els propers 15 dies. La mostra ‘#foto#ficció#mirades’ és un recull de projectes realitzats pels alumnes del curs d’iniciació a la fotografia que Espe Pons imparteix al Casal de la Dona de la Federació Obrera des de fa anys.

L’exposició està formada pels treballs de quatre alumnes que Pons ha tingut aquest any, i vuit dels estudiants de cursos anteriors. S’aborden temàtiques variades: des de paisatges i veïns del barri de l’Àngel, fins a fotografia minimalista i de carrer. “Vull donar les gràcies als alumnes per aquesta passió que han demostrat”, ha comentat Pons durant la inaguració, el dimecres al vespre. Pons considera que cada projecte aporta una “mirada diferent”.

L’alcalde, Xavi Paz, ha assegurat que aquesta mostra és “important” perquè dona a conèixer “les experiències i l’aprenentatge” dels alumnes de Pons al llarg de cada curs. “Quan algú s’endinsa en la cultura i decideix compartir-la, encara pren més valor”, ha apuntat el socialista. 

La comissària de la mostra, que a banda d’impartir el curs és també una fotògrafa freelance especialitzada en la fotografia artística i de reportatge, ha explicat que els seus alumnes havien exposat a espais com la Federació Obrera i l’Agrupa, però mai ho havien fet a Ca n’Ametller per “les obres del Museu Municipal”. Pons ha assenyalat que és “un luxe” poder presentar els treballs en aquesta sala d’exposicions. 

Els alumnes d’Espe Pons li han regalat un ram de flors // Clàudia Ferràndiz

Impulsar un “festival de fotografia” a Molins de Rei

Pons ha proposat a l’alcalde impulsar “un festival de fotografia” en el qual s’hi puguin implicar “el museu i altres entitats” del municipi. Una idea que Paz ha trobat molt adient per Molins de Rei, ja que compta amb “altres certàmens de fotografia”. L’alcalde ha comentat que treballaran en aquesta proposta per “afegir un granet de sorra” a la cultura des de la fotografia, per “captar moments, reflexions i crítiques”.

Paz ha explicat que la fotografia és una “eina” que, juntament amb la cultura, “estimula el pensament” i ens permet “comprovar” les notícies en un moment en què les fake news o notícies falses estan en auge. “Només hi ha una forma d’anar contra aquesta construcció malèvola de la nostra societat, que és que amb la capacitat crítica aprenguem a contrastar informacions”, ha assegurat Paz.

Els projectes aborden temàtiques variades, com els mercats de Barcelona // Clàudia Ferràndiz

Recomanacions personalitzades