L’estructura organitzativa de l’Ajuntament passa de quatre a tres àrees

L’Ajuntament de Molins de Rei ha presentat un cartipàs municipal pel mandat 2019-2023 que reparteix responsabilitats entre els 7 regidors del PSC. Es creen noves regidories i d’altres s’agruparan.

El nou govern municipal, format pels 7 regidors del PSC, ha presentat l’estructura del cartipàs municipal pel mandat 2019-2023 i ha apostat per reduir les grans àrees en les que es divideix la feina de l’Ajuntament. Si abans eren quatre, ara seran tres. 

L’àrea de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local (Dipel), que en els últims mandats havia estat dirigida per convergents, s’integrarà a l’àrea de Serveis Centrals, Promoció de la Vila i Economia, i serà presidida per Pep Puiggarí. L’eliminació de Dipel va ser, durant anys, un dels grans reclams de l’oposició als executius sociovergents. Aquesta àrea va ser creada quan ICV governava amb ERC i CiU al consistori.

La de Serveis a les Persones serà responsabilitat d’Ainoa García. Per la seva banda, Miguel Zaragoza portarà l’àrea de Sostenibilitat i Territori. Durant bona part de l’anterior mandat Zaragoza, es va encarregar de la d’Economia i Serveis Generals. 

Pep Puiggarí, Àlex Herrero, Laia Castellana, Xavi Paz, Jessica Revestido, Miguel Zaragoza i Ainoa García, d’esquerra a dreta // Clàudia Ferràndiz

Alcaldia té una àrea, també, dirigida per l’alcalde, Xavi Paz, que considera que la nova estructura permet més “agilitat i transversalitat”. Aquesta àrea aplegarà més regidories que en l’anterior govern: la d’Assumptes Europeus, la de Comunicació, Transparència, Participació i Integritat, i la de la Guàrdia Urbana i Protecció Civil, donada la seva “importància” i que és una “prioritat”, segons Paz. D’altra banda, els sis regidors socialistes que acompanyen l’alcalde seran també tinents d’alcalde. 

Dins de l’àrea de Serveis Centrals, Promoció de la Vila i Economia, dirigida per Pep Puiggarí, tindrà un paper important Miguel Zaragoza, que es farà càrrec d’Economia i Finances, Recursos Humans i Serveis Centrals. Ainoa García es responsabilitzarà de Promoció Ocupació i Formació, i Promoció Econòmica, mentre que Àlex Hererro s’encarregarà d’Empresa i Turisme. El president de l’àrea assumirà Comerç, Mercats i Consums, i Fira. 

L’àrea de Serveis a les Persones és dirigida per Ainoa García, que portarà les regidories d’Educació, Cultura, (Dis)Capacitat, i Infància i Famílies. Jessica Revestido recupera la regidoria de Gent Gran, que ja va encapçalar durant part del darrer mandat, i suma les de Convivència; Ciutadania i Voluntariat, Solidaritat i Cooperació; Moviments Veïnals; Feminisme i LGTBI; i Serveis Socials. Esports estarà a mans de Pep Puiggarí, mentre que Miguel Zaragoza assumirà Patrimoni i Laia Castellana, Joventut i Salut Pública.

Per últim, l’àrea de Sostenibilitat i Territori, que presideix Miguel Zaragoza i recull les regidories relacionades amb la planificació territorial i l’espai públic, queda repartida entre Àlex Herrero, que portarà Obres i Llicències, Sostenibilitat i Via Pública i Serveis Municipals; Pep Puiggarí, que s’encarregarà de Mobilitat i Habitatge; i el mateix president de l’àrea, que es responsabilitzarà d’Urbanisme.

Els set regidors socialistes es repartiran més de 30 regidories. Paz ha explicat que estan “estudiant” quins regidors es dedicaran exclusivament a l’Ajuntament, un tema que portaran al proper ple, que volen celebrar l’11 de juliol. 

L’Ajuntament tindrà tres noves regidories

La nova estructura organitzativa de l’Ajuntament contempla la creació de noves regidories: Assumptes Europeus, que estarà dirigida per Laia Castellana i dependrà directament d’Alcaldia; (Dis)Capacitat, a mans d’Ainoa García, i Convivència, Ciutadania i Voluntariat, que la portarà Jessica Revestido. 

Alhora, també agrupa Comunicació, Transparència, Participació i Integritat sota una mateixa regidoria, a càrrec d’Ainoa García però que depèn també d’alcaldia. Atenció Ciutadana, Serveis Jurídics, Contractació, Sistemes de la Informació, Gestió Documental i Arxiu, i Serveis Generals formaran part de la regidoria de Serveis centrals, dirigida per Miguel Zaragoza. Segons Paz, la fusió de regidories ha permès crear-ne de “més transversals i potents

Paz ha assegurat que té el “compromís” d’ampliar aquest govern pactant amb altres formacions polítiques perquè “els reptes estratègics a curt, a mig i a llarg termini” que ha d’afrontar el municipi requereixen “un govern fort”. L’alcalde ha comentat que el fet que comenci a caminar el nou govern no impedirà que continuïn mirant “d’ampliar sinergies i complicitats” per tirar endavant “polítiques a Molins de Rei”.

Regidors de barri

A banda de totes aquestes responsabilitats, també s’ha assignat quins seran els regidors de barri, una figura que busca oferir una cara visible de l’Ajuntament com a referent pels veïns del barri en qüestió. Jessica Revestido s’encarregarà d’El Canal i el Pont de la Cadena; Àlex Herrero assumeix La Carretera; Ainoa García es queda amb l’Àngel, Can Graner i Bonavista-El Mas; Miguel Zaragoza serà referent dels barris de muntanya i Les Conserves; Laia Castellana es farà càrrec del Centre Vila i la Riera Bonet; i Pep Puiggarí de La Granja i La Pau-Riera Nova.

D’altra banda, Xavi Paz ha comentat que en les properes setmanes estudiaran qui seran els directors de servei. 

Recomanacions personalitzades