Molins de Rei tindrà sis revetlles de Sant Joan

Els barris de Bonavista, les Conserves, l’Àngel, el Canal i la Riera Bonet tindran la seva pròpia festa. La de la plaça de l’Església comptarà amb els concerts dels grups Agarrulstim, Petroli i Grallioli.

La flama del Canigó incendiarà la foguera de Sant Joan a Molins de Rei i prop de 400 municipis més. //jlmaral (Flickr)
La flama del Canigó incendiarà la foguera de Sant Joan a Molins de Rei // jlmaral (Flickr)

Les opcions per passar la nit més curta de l’any es multipliquen gràcies al moviment associatiu de Molins de Rei. Aquest any 2019, cinc revetlles organitzades per les associacions de veïns i la que promou la Comissió de Focs de Sant Joan oferiran diferents alternatives per gaudir la nit del 23 de juny.

El Canal

El Canal celebrarà la revetlla de Sant Joan al parc Pont de la Cadena, conegut popularment com el Parc de les Palmeres, amb un sopar amenitzat per la música dels Milenium a partir de les 22:00 hores. Una taula per a sis persones costa 25 euros per als socis, i 35 per als qui no ho són. També hi haurà servei de bar.

Les Conserves

Al barri de les Conserves, la festa començarà a les 21:00 hores a la plaça d’Antoni Marca. No hi haurà servei de bar, però hi haurà música per celebrar la nit més curta de l’any amb ball.

Riera Bonet

La Riera Bonet celebrarà la revetlla amb un sopar popular lliure al Club Petanca Riera Bonet. Les cadires per als socis són gratuïtes i per als qui no són socis costaran dos euros. També hi haurà una discoteca mòbil. 

A més, la festa per Sant Joan començarà dies abans en aquest barri. Divendres el Grup Xarxa portarà havaneres a les 22:00 hores, mentre que el dissabte s’ha organitzat una botifarrada a les 21:00 hores.

Àngel

Al barri de l’Àngel a partir de les 21:00 hores hi haurà un sopar que costa 5 euros per als socis i 12 per als qui no ho són. La festa començarà a les 23:00 hores, amb rifa i ball. Els qui aguantin desperts fins a la matinada podran gaudir de xocolatada amb melindros.

Bonavista

El barri de Bonavista celebrarà la revetlla de Sant Joan amb un sopar que cadascú ha de portar de casa i música. No es cobrarà ni per taules ni per cadires, però es demana col·laboració amb la rifa que s’ha preparat. Hi haurà servei de bar, karaoke, discoteca mòbil i el poeta Jon Kieb dinamitzarà la festa. Els qui es quedin desperts fins tard podran menjar xocolatada i melindros abans d’anar a dormir.

Centre Vila

La revetlla organitzada per la Comissió de Focs de Sant Joan tindrà aquest any la música en directe dels grups Agarrulstim, Petroli i Grallioli. 

Flama del Canigó

Els actes, però, començaran a la tarda. A les 18:00 hi haurà un berenar popular a la plaça de la Creu amb els Timbalers dels Diables de l’Agrupa i l’Enxuscat i els Grallers de Molins de Rei mentre s’espera l’arribada de la flama del Canigó, que s’ha anat a buscar aquest divendres en una excursió popular.

Des de la plaça de la Creu començarà una cercavila pel poble fins a la plaça de l’Església. Allà hi haurà el principal contingut polític dels actes organitzats en el marc de Sant Joan, amb la lectura d’un manifest i l’encesa de la “foguera de Felip V”, amb un retrat del rei. 

Plaça de l’Església

Una mostra de danses tradicionals, a les 19:45 hores, unirà l’encesa de la foguera amb l’inici de la revetlla. Començarà a les 21 hores amb el sopar popular, amb tiquets anticipats per a adults a 9 euros, i per a infants a 6 euros.

Abans d’arribar al concert, es farà el Quinto Popular d’estiu, a les 22:30 hores. Serà una hora més tard quan arribi la música en directe del grup Agarrulstim. Més tard hi haurà concerts de Petroli, a les 00:30 hores, i de Grallioli, a les 1:30 hores. La festa també comptarà amb el llançament de faies a la 1 de la nit, i dos discjòqueis: PD Las Negras i PDs Baden-Power.


Recomanacions personalitzades