El Club Bàsquet Molins de Rei baixa de categoria després de dues temporades a Copa Catalunya

Les contínues lesions i la falta de ritme han provocat la derrota al play-off per la permanència amb la UE Horta. L’equip, que l’any vinent jugarà a Primera Catalana, perd els seus jugadors principals i tindrà a Xavi Bayod com a nou entrenador, després de la marxa de Cesc Senpau.

El capità del CB Molins de Rei, Miquel Sánchez, ha rebut recentment el Premi Esportíssim / Ajuntament de Molins de Rei

L’equip sènior masculí del Club Bàsquet Molins de Rei ha acabat la temporada amb el descens a Primera Catalana, després d’haver-se mantingut dos anys a Copa Catalunya, la màxima categoria de la Federació Catalana de Bàsquet.

Tot i que l’equip molinenc, molt minvat per les lesions durant tota la temporada, va evitar el descens directe, finalment va caure en el play-off de permanència davant de la Unió Esportiva (UE) Horta. El Club Bàsquet Molins de Rei va perdre els dos partits (fora i a casa) en una eliminatòria al millor de tres partits. A l’anada, el resultat va ser 71-57 favorable a l’Horta i a la tornada, els molinencs van perdre per sis punts (57-63).

El capità de l’equip, Miquel Sánchez, que es retira enguany després de 14 anys al primer equip i 23 al club, admet que en “la fase de permanència vam estar molt desencertats”. Sánchez ho atribueix a les lesions que han acumulat els jugadors principals durant tota la temporada. Un cas paradigmàtic és el d’Arnau Triginer, que ha estat gairebé tot l’any inactiu per problemes físics al genoll. En aquest sentit, el capità recorda que fins al play-off final “no hem pogut consolidar una plantilla amb 11 jugadors disponibles”.

Nou entrenador i baixes de pes

El club, que la temporada pròxima militarà a Primera Catalana, afrontarà el nou curs amb una renovació profunda. Aquesta s’iniciarà a la banqueta amb un canvi d’entrenador. Després d’un any com a ‘míster’, Cesc Senpau no ha volgut continuar i serà substituït per Xavi Bayod, procedent de l’IPSI de Primera Catalana. L’ajudant de Senpau, Ramon Milà, tampoc seguirà al primer equip i s’encarregarà del sènior B.

Bayod ja ha començat a treballar per configurar l’equip per la pròxima temporada, ja que necessita substituir moltes peces, especialment en el joc interior. Aquest any són baixes Willy Pedreny i Miquel Sánchez, que s’han retirat, Jordi de Ugarte que jugarà a la lliga EBA, Sergio López que ho farà a la Copa Catalunya i Pol Cañete a Primera Catalana.

Davant d’aquesta situació, el nou entrenador ha de formar una base de jugadors estable que competeixi amb garanties a Primera Catalana i pugui aspirar a tornar a ascendir a la Copa Catalunya.

Recomanacions personalitzades