Xavi Paz s’estrena com a alcalde reunint-se amb els sindicats

La trobada ha servit per constatar “les bones intencions, la voluntat i les ganes de dialogar” per part del nou govern i dels representants sindicals, segons ha explicat Paz a Viu Molins de Rei.

Xavi Paz, al ple en què va ser investit alcalde // Jose Polo

Mentre a Barcelona Ada Colau penjava de nou un llaç groc a la façana del consistori o el socialista Miguel Comino retirava estelades de la plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts, la primera acció de Xavi Paz com a nou alcalde de Molins de Rei ha estat reunir-se amb els sindicats de l’Ajuntament, com va avançar que faria al ple municipal de constitució de l’Ajuntament.

El nou batlle s’ha reunit aquest dilluns amb els representants sindicals per abordar la greu situació en què es troba l’administració municipal, amb baixes que no es cobreixen entre altres problemes laborals, que van portar als treballadors a demanar la dimissió de l’anterior regidor de Recursos Humans.

Paz ha comentat a Viu Molins de Rei que ha estat una “reunió de presentació i cordial” per “compartir un anàlisi” de la situació del consistori i de com “caminar conjuntament”.  El socialista ha afirmat que en aquesta primera trobada s’han constatat “les bones intencions, la voluntat i les ganes de dialogar” per part del nou govern i dels representants sindicals. L’alcalde ha assegurat que hi ha una “voluntat i un diagnosi compartits” per aconseguir que “l’administració funcioni de la millor manera possible”.

Paz ha recordat que és prioritari solucionar la situació en què es troben els serveis jurídics de l’Ajuntament i el departament de Recursos Humans, que “necessiten una empenta especial perquè sobre ells pivoten la resta de departaments”.

Després d’aquesta primera reunió, Paz ha assenyalat que el diàleg s’iniciarà quan quedi configurat el cartipàs municipal i s’hagi escollit el nou regidor de Recursos Humans. Precisament, el PSC va portar aquesta regidoria quan formava part del govern, entre 2011 i 2017. L’alcalde també ha afirmat que voldrà “establir dinàmiques de treball amb l’oposició”.

El socialista, que ha començat la legislatura governant en minoria amb set regidors, ha indicat que aquesta reunió amb els sindicats ha estat “un primer gest”, però amb la intenció de posar-se a treballar de forma més profunda “el més aviat possible”. 

Recomanacions personalitzades