L’exregidora Sílvia Guillén lamenta que ha patit “fets revictimitzadors” després de fer pública una agressió masclista

Guillén exigeix un canvi de protocol en els mecanismes d’ERC per protegir les víctimes. “Demano una reflexió de caràcter polític perquè els espais de proximitat estiguin lliures de violències”, afirma en un comunicat.

Sílvia Guillén, exregidora i extinent d’alcalde de l’Ajuntament per ERC // Arxiu

L’exregidora i exportaveu d’ERC a l’Ajuntament de Molins de Rei, Sílvia Guillén, ha criticat en un comunicat publicat al seu compte de Twitter que des que va fer públic haver patit un episodi de violència masclista per part d’un company de partit, “s’han produït una sèrie de fets revictimitzadors que han agreujat el que en el seu moment vaig viure”.

En aquest escrit, Guillén vol cridar l’atenció als militants i als ciutadans sobre la paradoxa de les violències masclistes. Així, assegura que “en abstracte i en la distància, aquestes es condemnen de forma rotunda i inequívoca, però en la proximitat comencen a dibuixar-se els diversos mites i estereotips que envolten l’imaginari masclista i aïllen la víctima, mentre es protegeix el victimari”.

Guillén, que va fer públic el seu malson en un article d’opinió, alerta sobre la persecució que ha patit durant els darrers mesos. A més, informa que la persona que presumptament la va agredir l’ha portat als tribunals després que ella “confiés en els mecanismes interns del partit per a la resolució d’aquesta situació”. A més, afegeix que s’ha difós que ha perdut el procés judicial, quan de moment només s’ha produït un acte de conciliació on no hi ha hagut avinença.

El comunicat de Sílvia Guillén al seu Twitter

Lluita contra les violències masclistes

Guillén es va acomiadar el passat 12 de juny del seu càrrec de regidora del consistori amb un discurs amb el qual es comprometia a continuarlluitant per la sororitat i que l’espai polític de proximitat estigui lliure de violències masclistes”.

Guillén afirma que ha notat una certa receptivitat de la direcció d’ERC en l’àmbit nacional, ja que “han iniciat un procés intern de reflexió”. La periodista de professió vol que “es treballi en nous protocols de prevenció de les violències per tal que això no li passi mai més a ningú”.

En el comunicat, Sílvia Guillén afegeix que la seva única vocació és que el que ella ha patit serveixi a altres dones i que faci obrir els ulls als testimonis, als espectadors de les violències i fer que intervinguin”. A més, fa una petició a la seva formació: “L’únic que demano és una reflexió de caràcter polític, des de la responsabilitat”.

L’exregidora assegura que han volgut “dibuixar una imatge esbiaixada de mi”. En aquest sentit, critica els que li han atribuït voler aspirar al poder polític i assenyala que “he fet passar els interessos polítics i socials de resolució de les violències, per sobre dels meus interessos personals”.

Recomanacions personalitzades