ERC adverteix que anirà a l’oposició si no hi ha acord entre els partits independentistes

La formació republicana demana un “últim esforç” per aconseguir un govern independentista i fa una crida a “deixar de banda els interessos de partit i les estratègies també interessades”.

Marcel López presentant la candidatura republicana // Arxiu

ERC Molins de Rei optarà per passar a l’oposició si “no és possible” l’acord “de les forces independentistes” del municipi, segons ha afirmat aquest dimecres en un comunicat. La formació encapçalada per Marcel López no creu que “s’hagin fet prou esforços” per aconseguir mantenir l’acord que ha governat Molins de Rei durant els últims 18 mesos.

Els republicans han explicat que han estat “treballant per arribar a una entesa” des que van fer públic que apostaven per reeditar el tripartit independentista, dos dies després de les eleccions. Creuen que el municipi necessita “deixar de banda els interessos de partit i les estratègies també interessades” que puguin afavorir en “unes futures eleccions”. 

Segons la formació, cal arribar a un acord “sense cap condició d’entrada”, només per “satisfer les demandes dels independentistes”, que “han estat majoritaris” a Molins de Rei. Però la CUP va descartar reeditar el pacte de govern perquè “la correlació de forces no permet el govern sobiranista i d’esquerres” que creuen necessari i pel qual van apostar durant la campanya electoral.

ERC s’ha compromès a treballar “perquè Molins de Rei sigui de nou referent comarcal, per una vila sostenible i verda, per la justícia social, pel jovent i per la República catalana” si finalment torna a l’oposició.

Recomanacions personalitzades