Famílies de La Sínia demanen a la Generalitat transformar el centre en un institut-escola

La Plataforma Institut-Escola La Sínia exposa la seva proposta al conseller d’Educació, Josep Bargalló. El conseller respon que aquests tipus de centres són “una aposta” del departament però que “s’han de fer ben fets”.

Un dels membres de la plataforma, Roger Llopart, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló // Cedida

Pares i mares de La Sínia van demanar transformar el centre educatiu en un institut-escola al conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, que va venir a Molins de Rei en el marc de la presentació de la candidatura d’ERC.

Segons ha explicat la plataforma en un comunicat, van comentar al conseller la “situació dels infants de l’escola un cop acaben l’educació primària”, i la “manca de continuïtat pedagògica en el projecte”. L’Escola La Sínia contempla una educació basada en el treball per projectes i actualment el canvi de metodologia en començar l’institut pot generar més dificultats per adaptar-se.

Bargalló va assegurar que “els institut-escola són una aposta del Departament d’Educació” que “s’està implementant”. També va assenyalar que el curs vinent se n’obriran 25 de nous, però que aquests centres educatius s’han de fer “ben fets”, amb “un treball conjunt amb el claustre”. “No han de representar una segona primària”, sinó que “una secundària dins un paraigües de coherència pedagògica amb infantil i primària”, va explicar el conseller, segons apunta el comunicat.

Els membres de la plataforma asseguren tenir un “ampli suport”

Els impulsors de la iniciativa també van fer constar a Bargalló “l’ampli suport rebut fins al moment amb més de 1.500 signatures” i van remarcar la feina que s’està fent “per donar a conèixer el projecte”.

Després de parlar amb el conseller, la plataforma ha acordat “seguir treballant en les línies del departament” perquè “el projecte d’Institut-Escola La Sínia” acabi sent “una realitat”, ha assenyalat en l’escrit.

Recomanacions personalitzades