El riu Llobregat rep aigua regenerada per millorar la qualitat del tram final

La mesura està impulsada per la Generalitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Agència Catalana de l’Aigua. L’aigua regenerada s’incorpora a l’alçada de Molins de Rei.

Aigua de l’Estació Regeneradora // AMB

Tret d’inici a les proves per la millora ambiental del tram final del riu Llobregat.

Segons ha informat aquest dilluns l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a través d’un comunicat, entre l’1 de juny i el 31 de juliol s’incorporarà aigua regenerada procedent de la depuradora del Baix Llobregat a l’alçada de l’assut de Molins de Rei.

L’objectiu és “avaluar les possibles millores en la qualitat de l’aigua d’aquest curs fluvial”, ha especificat l’AMB. L’acció preveu que el “50% del cabal del riu Llobregat des de Molins de Rei fins a la seva desembocadura sigui d’aigua regenerada produïda a l’Estació Regeneradora d’Aigua (ERA) de la depuradora del Llobregat”, han afegit.

La mesura ha estat impulsada pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i serà implementada a través de l’Agència Catalana de l’Aigua i l’AMB.

Recomanacions personalitzades