La Trobada de Cervesers Artesans fa un “salt qualitatiu”

La 9a Trobada de Cervesers Artesans tindrà lloc l’1 de juny a la plaça U d’octubre des de les 11:00 fins a la 1:00. Els assistents podran tastar més de 50 tipus de cervesa d’una desena de productors.

Aula de cuina del Mercat Municipal // Clàudia Ferràndiz

Les cerveses artesanes tornaran a ser protagonistes a Molins de Rei l’1 de juny. Aquest dissabte, des de les 11:00 fins a la 1:00, per novena vegada tindrà lloc la Trobada de Cervesers Artesans de Molins de Rei (TCAM), enguany a la plaça U d’octubre. 

A banda de poder triar entre més de 50 cerveses artesanes de 10 productors diferents, els assistents també podran degustar tapes, una paella popular al migdia i gaudir de les actuacions musicals de Sergi Shine, l’Associació Musical Pau Casals, el grup de folk de taverna Aserradero i una banda local. 

És la primera edició en què comptem amb tots aquests recursos”, ha reconegut el coorganitzador de la TCAM Àngel Tarriño en roda de premsa aquest dimecres. Segons el responsable, aquest any l’esdeveniment ha experimentat un “salt qualitatiu i quantitatiu”. I és que les cerveses artesanes no només es podran tastar el dissabte al llarg del dia. 

Durant la setmana, s’han organitzat diverses activitats prèvies, com un tast musical, un maridatge de cervesa i formatge asturià, o un sopar maridatge que explora “el vessant gastronòmic de la cervesa”, segons Tarriño. També s’ha dut a terme un tast destinat a establiments hostalers i comerços locals. 

D’esquerra a dreta, Carles Ros, Ramon Sánchez i Àngel Tarriño // Clàudia Ferràndiz

Implicar els comerços en la trobada

El regidor de Cultura en funcions, Carles Ros (CUP), ha valorat que s’ha d’”implicar els comerços de la vila” en l’esdeveniment, perquè “coneguin la cervesa artesana i què es pot fer amb ella”. Un producte que, segons ell, té “un alt valor de cultura gastronòmica”. En aquest sentit, l’alcalde en funcions, Ramon Sánchez (CDC), ha apuntat que cal “fer una xarxa comercial perquè la cervesa artesana es pugui oferir tot l’any”.

Sánchez ha avançat que la 10a Trobada de Cervesers Artesans de Molins de Rei podria tenir lloc a la planta baixa de l’edifici del Molí, un espai que la seva formació, Junts per Molins, vol convertir en un recinte firal durant tot l’any. “Molins de Rei ha de ser referent en fires”, ha assegurat l’alcalde en funcions.

Carles Ros també ha volgut recordar que Molins de Rei va ser “pioner” en organitzar trobades de cervesers artesans, però que fins ara “l’Ajuntament no havia fet el pas” d’apostar “per la qualitat” que han de tenir aquests esdeveniments.

Recomanacions personalitzades