Primàries es reunirà per valorar la seva continuïtat

El candidat del partit, Manel Monllaó, assegura que donen “ple suport” a la reedició del tripartit independentista. Hem de plantejar com mobilitzar els votants independentistes, ha afegit.

L’alcaldable de Molins de Rei per la República – Primàries Catalunya // Jose Polo

Amb 441 vots (3,21%), Molins de Rei per la República – Primàries Catalunya, que concorria per primera vegada a les eleccions municipals, no ha aconseguit entrar a la sala de plens

Des de fora del ple, el cap de llista, Manel Monllaó, ha assegurat que la formació seguirà “vetllant perquè es formi un govern independentista”. En aquest sentit, Monllaó ha comentat que donen “ple suport” a la iniciativa d’ERC de reeditar el tripartit independentista. També lluitaran per “barrar el pas” als qui van facilitar l’aplicació del 155. 

Malgrat això, el candidat ha explicat que Molins de Rei per la República – Primàries Catalunya es reunirà per “prendre una decisió sobre com i de quina manera continuar, i si cal”. Monllaó considera que tenen “un compromís fins al 2023”, però que cal veure “com s’estableix aquesta continuïtat en el temps”.

Tot i que la participació en aquestes eleccions va augmentar un 7% respecte al 2015, els vots a partits independentistes van sumar 6.649, un 48,2% del total, mentre que fa quatre anys van representar el 54%. En aquest sentit, Monllaó ha apuntat que han de “reflexionar totes les forces independentistes sobre què ha passat”. “Hem de plantejar com mobilitzar els votants independentistes”, ha afirmat el candidat. 

Recomanacions personalitzades