La CUP emplaça els partits polítics a rendir els seus comptes “de cara a la ciutadania”

El candidat a l’alcaldia de la formació anticapitalista, Carles Ros, considera que els partits han d’explicar “per què reben els diners que la població” els paga, en lloc de fer “campanyes sensacionalistes buides de contingut”. L’alcaldable creu que retre comptes donaria lloc a un debat polític “de profunditat”.

Carles Ros i Roger Castillo, d’esquerra a dreta // Clàudia Ferràndiz

Com ja va fer el 2015, la CUP ha rendit els comptes de la feina feta en l’última legislatura, aquesta vegada centrant-se en els 15 mesos que han estat dins del govern. Segons ha explicat en una roda de premsa aquest dilluns l’alcaldable d’aquest partit fa quatre anys, Roger Castillo, és una “eina molt útil de cara a la ciutadania”, però també “cara”. Han dedicat més de 4.000 euros, “el 50% del pressupost de la campanya electoral”, a editar el llibret que resumeix el programa i ret comptes. “És una aposta tant econòmica com política important”, ha destacat Castillo.

El candidat a l’alcaldia de la CUP a Molins de Rei, Carles Ros, ha emplaçat les altres formacions a seguir el seu exemple i explicar “per què es reben els diners que la població paga als partits polítics”, en lloc de fer “campanyes sensacionalistes buides de contingut”. Segons el cap de llista, retre comptes permetria que el debat polític fos “de profunditat” i “d’arguments”.

En la primera pàgina del llibret que resumeix el programa electoral, la CUP destaca que la despesa d’impressió de l’exemplar l’han assumit amb la subvenció que reben mensualment, que ronda entre els 1.277 i els 1.385 euros. 

El programa “més complet que la CUP ha fet mai”

El llibret de la CUP inclou els 25 eixos prioritaris de la formació, amb les accions fetes més rellevants i algunes propostes concretes de cara al proper mandat. Roger Castillo ha comentat que han volgut mostrar com “tota la feina feta” té “continuïtat de futur”. 

En aquest sentit, Castillo, que en aquestes eleccions va a les llistes com a suplent, ha remarcat que la CUP no crea un nou programa i oblida el de fa quatre anys, sinó que recull què deien, què han fet i hi inclouen “alguna valoració crítica”. 

Segons anunciava el partit anticapitalista en un comunicat, “és el programa més complet que la CUP ha fet mai” perquè acumula “l’experiència d’haver governat Molins de Rei durant l’últim any i mig”.

Sota el lema ‘Arrelades’, el programa electoral recull més de 400 propostes que s’han elaborat, segons comunica el partit, amb “vuit punts de trobada sectorials, tres assemblees obertes, grups de treball i molts debats” al llarg de sis mesos.

Recomanacions personalitzades