ERC vol construir dos aparcaments soterrats a la plaça de la Llibertat i al Pont de la Cadena per arraconar el cotxe privat

L’alcaldable dels republicans, Marcel López, garanteix que farà la sincronització horària dels busos urbans amb el tren i el transport interurbà. En les seves propostes de mobilitat, promet millorar l’accessibilitat i que una persona amb discapacitat física pugui entrar amb normalitat a un ple de l’Ajuntament.

Els sis primers membres de la llista d’ERC a les eleccions municipals // David Rodríguez

Millorar la connectivitat i l’eficàcia del transport públic i descongestionar el trànsit del centre de la vila. Aquestes són les dues propostes principals en l’àmbit de la mobilitat de d’ERC. “Tenim un bus urbà que està infrautilitzat i ara que ja disposem de la integració amb la zona 1 de transport, és necessari que els seus horaris estiguin sincronitzats amb els del tren i d’altres mitjans interurbans”, ha explicat l’alcaldable republicà, Marcel López.

Amb aquest plantejament, ERC vol reduir la circulació del cotxe privat pel centre de Molins de Rei. La mesura, segons ha explicat López, hauria d’anar acompanyada de la construcció de dos aparcaments a la plaça de la Llibertat, que també tindria un accés per la plaça de l’U d’octubre, i al parc del Pont de la Cadena. La necessitat de construir aparcaments d’aquests tipus és una coincidiència programàtica amb altres formacions polítiques.

López ha detallat que aquests dos aparcaments, a més d’esponjar el centre, “beneficiarien el comerç local i donarien més viabilitat a la vila”. La idea que ha exposat el candidat republicà és que els pàrquings, que seran de gestió privada i amb un règim de concessió pels veïns, tinguin zones per a la càrrega de vehicles elèctrics alimentades amb energies alternatives. A més d’aquests nous projectes, l’alcaldable s’ha compromès a l’arranjament de la tercera planta de l’aparcament de la plaça del Mercat, que ara es troba inutilitzada per un problema de filtracions d’aigua.

Reforçar el bus al barris de muntanya

Amb el mateix objectiu de reforçar la mobilitat sostenible i “reduir al màxim possible la circulació de vehicles per la vila”, López ha anunciat que vol reforçar el servei dels busos urbans que connecten els barris de muntanya de Vallpineda i La Rierada amb l’estació de tren o les parades d’autobús interurbà. “No és possible que només puguin moure’s de dilluns a divendres i els caps de setmana i el mes d’agost no tinguin aquesta opció”, ha remarcat.

Millorar l’accessibilitat a les voreres i als semàfors és un altra de les propostes de mobilitat presentada per ERC. “Se’ns hauria de caure la cara de vergonya per no facilitar que una persona amb discapacitat física pugui accedir lliurement a un ple municipal”, ha manifestat el candidat.

Valor afegit al polígons industrials

En la línia de generar més dinamisme al teixit productiu de Molins de Rei, Marcel López ha promès que si surt escollit alcalde portaran “empreses que aportin valor afegit al territori, ja que no ens podem permetre que els polígons industrials estiguin tan abandonats com ara”. Per ERC, la integració i coordinació de les diferents formes de mobilitat resulta essencial per millorar les condicions de vida dels habitants de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades