Molins en Comú es compromet a garantir “la recuperació dels serveis socials i de l’espai públic”

L’alcaldable de la formació, Gerard Corredera, assegura que “Molins de Rei està desconnectada del seu entorn” i que s’han de tornar a fer polítiques proactives. Promet la residència d’avis pública i un canvi d’usos dels polígons industrials per potenciar les energies renovables.

Gerard Corredera, alcaldable de Molins en Comú, durant l’acte central de campanya // David Rodríguez

Molins de Rei necessita un canvi i aquest implica noves formes de fer política. Amb aquesta carta de presentació ha iniciat la seva intervenció el cap de llista de Molins en Comú a les eleccions municipals, Gerard Corredera. En l’acte central de la campanya, que s’ha dut a terme al barri de la Granja, Corredera ha garantit que si surt escollit alcalde “tornaran les polítiques innovadores i la recuperació dels serveis socials” i Molins de Rei tornarà a ser “de nou pioner en oferir aquest tipus de recursos”.

Per a Corredera, “Molins de Rei està desconnectada del seu entorn”. Ha insistit en la necessitat de “fer un nou ajuntament per fora i per dins”, tal com reivindica en un dels seus lemes de campanya. L’alcaldable ha posat el barri de la Granja com a exemple dels equipaments que poden gaudir els veïns si es desenvolupen polítiques socials. En aquest sentit, ha recordat la construcció del nou CAP i del Poliesportiu de La Sínia.

La construcció d’una residència d’avis de gestió pública i la represa dels ajuts i de les accions proactives enfront de les pal·liatives són alguns dels eixos que ha dibuixat durant l’acte de presentació de les seves propostes.

Una cinquantena de persones ha participat en l’acte de Molins en Comú // David Rodríguez

Impuls als polígons industrials

A més de les polítiques socials, Corredera ha proposat dotar als polígons industrials d’una nova vida. “Hem d’abandonar la idea que els polígons siguin espais per a la logística o per la producció de béns industrials. L’aposta ha de ser per les energies renovables i per crear una vila verda”, ha afegit.

En aquesta línia de plantejar un canvi d’usos dels polígons, el candidat de Molins en Comú, ha defensat la necessitat que les associacions d’empresaris de Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat s’uneixin per tenir més força i defensar millor els seus interessos.

En l’acte, bona part dels membres de la llista encapçalada per Corredera ha explicat les seves línies d’actuació, plasmades en el programa electoral, en àmbits com la gestió del personal de l’Ajuntament, les polítiques de foment de la sostenibilitat, la planificació i la recuperació de l’espai públic, la participació ciutadana, l’educació, la cultura i el desenvolupament econòmic.

Acompanyant a Corredera ha estat la diputada de Catalunya en Comú al Congrés dels Diputats, Maria Freixanet, que ha defensat l’alternativa de Molins en Comú com “l’única capaç d’actuar d’antídot contra la ultradreta i apostar per una via pública endreçada i recuperar els serveis essencials”.

Part dels membres de la candidatura de Molins en Comú // David Rodríguez

La resta de persones que conformen la llista de Molins en Comú, entre les quals es troben Susana Canet, Carlos Garcia, Júlia Fernández Abós, actual regidora a l’Ajuntament per Iniciativa-MES, o Jordi Pedrol, han detallat algunes de les mesures que desenvoluparan si arriben al consistori. Algunes d’elles són un Pla per la Millora de la Qualitat de l’Aire, una oficina municipal d’escolarització i la reserva d’un 30% d’habitatge públic en les promocions per així aconseguir pisos de compra o de lloguer a un preu assequible.

Corredera ha criticat el rumb que ha pres el govern municipal en els darrers 18 mesos. “El tripartit de CDC, ERC i la CUP ha dirigit l’Ajuntament amb tres programes electorals que no tenen res a veure i ni tan sols han acomplert el seu acord de govern”, ha reblat.

Per a l’alcaldable de Molins en Comú, la situació dels treballadors municipals, que veuen com no es cobreixen les baixes laborals entre altres problemes, és el símbol del desgovern de Molins de Rei. Posar fil a l’agulla en aquesta qüestió seria una de les primeres accions que engegaria com alcalde. Corredera vaticina que necessitaria quatre anys per endreçar aquesta situació.

Recomanacions personalitzades