Primàries vol reforçar el bus urbà en hores punta

El candidat de Molins de Rei per la República Primàries Catalunya, Manel Monllaó, proposa potenciar el transport públic a les entrades i sortides de les escoles. Considera “no ètica” la convocatòria d’una roda de premsa per explicar les obres de La Carretera i vol crear un espai d’emergències habitacionals.

D’esquerra a dreta: Arqué, Monllaó i Castellà // Jose Polo

Proposta de Molins de Rei per la República Primàries Catalunya per millorar la mobilitat al municipi i, al mateix temps, el medi ambient. El candidat de la nova formació independentista, Manel Monllaó, ha explicat aquest dimarts que vol “reforçar el bus urbà en hores punta” com per exemple l'”entrada i la sortida de les escoles”.

“Volem facilitar la mobilitat per tots amb el transport públic”, ha argumentat Monllaó, entenent que d’aquesta manera es poden alleugerir els problemes de trànsit que sovint es pateixen al voltant dels centres educatius. “També ajuda a apropar els diferents barris del municipi”, ha reivindicat.

D’altra banda, l’alcaldable de Molins de Rei per la República Primàries Catalunya també ha informat que “estudiaran” la possibilitat de convertir el bus urbà en “gratuït” pels estudiants o, com a mínim, reduir el preu actual.

Una roda de premsa “no ètica”

Manel Monllaó ha fet aquestes declaracions durant una roda de premsa a la plaça de l’Ajuntament on ha estat acompanyat per la responsable de comunicació de Primàries Catalunya, Anna Arqué, i el diputat de Demòcrates el Parlament de Catalunya, Antoni Castellà. Tots dos han enviat missatges en clau nacional i han donat suport a Monllaó.

Preguntat per Viu Molins de Rei, el candidat ha titllat de “no ètica” la convocatòria d’una roda de premsa per explicar l’inici d’obres de La Carretera. L’acte ha estat programat en plena campanya electoral per l’Ajuntament de Molins de Rei -governat per CDC, CUP i ERC- i posposat després d’una denúncia de Molins Camina Podem davant la Junta Electoral.

Amb representants d’àmbit nacional, part de la roda de premsa ha estat transmesa mitjançant streaming // Jose Polo

“Tampoc ho és fer propaganda de les subvencions a la Unió de Botiguers”, ha afegit Monllaó, en referència a la signatura de conveni amb les entitats dedicades al comerç, que s’ha fet aquest dilluns i a la qual també estava convocada la premsa. “Aquesta no seria la nostra forma d’actuar”, ha sentenciat.

Espai d’emergències habitacionals

D’altra banda, des de Molins de Rei per la República Primàries Catalunya també es proposa la “creació d’un espai d’urgències habitacionals” per a persones que han patit “desnonaments” o “violència de gènere” i ho requereixen, segons ha explicat Manel Monllaó en la mateixa roda de premsa. “Es podrien aprofitar habitatges buits, alguns propietat de l’Ajuntament”, ha insistit l’alcaldable.

Recomanacions personalitzades