Dos desallotjats del carrer Carril intenten una nova ocupació

Feia 24 hores que dos homes i dues dones estaven a dins de la ‘casa del Senyor Ràfols’, ubicada al número 82 del carrer Rafael Casanova, al costat de l’Ajuntament. La Guàrdia Urbana ha iniciat un servei especial d’identificació per censar els immobles abandonats i susceptibles de ser ocupats.

La casa està situada al número 82 de Rafael Casanova // Cedida

La Guàrdia Urbana ha evitat l’ocupació d’un habitatge situat al número 82 del carrer Rafael Casanova. L’immoble, conegut com la casa del Senyor Ràfols, està abandonat des de fa uns anys i està ubicat molt a prop de l’Ajuntament de Molins de Rei. Fonts de la Guàrdia Urbana han indicat a Viu Molins de Rei que “dos dels quatre ocupants són un home i una dona que ja van ser desallotjats de la casa del carrer Carril, 3.

Durant la tarda de dissabte, la Urbana va rebre l’avís que quatre persones (dos homes i dues dones) havien accedit a l’habitatge i feia més de 24 hores que es trobaven en el seu interior. Una vegada ho van comprovar, agents de la Policia Local van desplaçar-se al lloc dels fets, preguntant pels motius de l’ocupació. Les mateixes fonts han afegit que “les persones van marxar voluntàriament i que, malgrat estar a dins de la casa, no es pot considerar una ocupació perquè no havien transcorregut 72 hores”.

Identificació dels immobles

En el moment que ja es cataloga com a ocupació, el dispositiu policial només pot actuar sota el requeriment del propietari i amb una ordre judicial. En aquest cas, la Urbana assegura que “es tracta d’una actuació preventiva”, que ha evitat un episodi similar al succeït al carrer Carril. En aquest cas, es tracta d’una finca abandonada molt a prop de l’Ajuntament.

La Guàrdia Urbana ha iniciat un servei especial d’identificació d’immobles per detectar els que estan abandonats i són susceptibles de ser ocupats. En el darrer incident, el cos policial vol deixar clar que no es tracta d’un tema de vandalisme. “Simplement és una campanya per evitar ocupacions de propietats privades”.

El passat mes de març, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van haver d’actuar després d’un enfrontament entre habitants del pis ocupat del carrer Carril i un home que els acusava del robatori d’un mòbil. L’actuació va acabar amb un ferit i un detingut.

Recomanacions personalitzades