Primàries crida a aconseguir una “alcaldia republicana”

El candidat de Molins de Rei per la República Primàries Catalunya, Manel Monllaó, adverteix que no es pot fer un “nou país” si els ajuntaments “no donen respostes a la gent” i promet governar amb participació ciutadana.

Monllaó en un moment del discurs // Jose Polo

Al·legant a l’esperit de l’1 d’octubre de 2017 -urna inclosa a l’escenari-, reivindicant la independència de Catalunya i apostant per la participació ciutadana com a forma de govern local. Així va començar campanya de les municipals Molins de Rei per la República Primàries Catalunya aquest diumenge al migdia, en un acte que va aplegar a una vuitantena de persones a la plaça de la Creu, que s’està convertint en un dels punts neuràlgics d’aquests quinze dies d’activitat política frenètica: la CUP i Molins Camina també han fet mítings allà.

“Hi ha gent que pacta amb el 155 i s’oblida del compromís de l’1 d’octubre”, va arrencar el candidat de la nova formació política, Manel Monllaó. “Molins de Rei ha de ser l’espurna de la república. Hem d’assolir l’alcaldia republicana”, va etzibar amb un to mitinero, enèrgic, gairebé cridant. Estil clàssic a l’hora de verbalitzar el discurs d’un polític amb trajectòria: va arribar a regidor pel PSC i va ser número 4 de la llista d’Iniciativa-MES a les últimes municipals representant Més Moviment d’Esquerres, una escissió sobiranista dels socialistes. Familiarment també té història, i va aprofitar l’ocasió per recordar els seus avis, víctimes de la dictadura franquista, amb unes paraules emotives.

Sota el sol, Monllaó va anar més enllà: “No podem construir un nou país si l’administració més propera no dóna respostes a la gent“, va advertir en referència als ajuntaments. Per això va prometre cuidar els serveis socials “negociant amb la Generalitat” la recuperació del servei 24 hores al centre d’atenció primària i a les farmàcies de guàrdia, lluitar per la nova residència per a gent gran o “revitalitzar el comerç local”.

La plaça de la Creu durant l’acte // Jose Polo

Però els consistoris tenen els recursos que tenen i s’ha de prioritzar. Com? “Amb participació ciutadana”, segons la recepta del candidat de Molins de Rei per la República Primàries Catalunya, que va posar sobre la taula la possibilitat de fer consultes ciutadanes en temes com la residència, la urbanització dels barris la muntanya o la construcció d’un nou poliesportiu. “El nostre programa és obert”, va sentenciar.

Plaça de la Bàscula, nom oficial

“Som inclusius, volem un país lliure de persones lliures”, va continuar Manel Monllaó. “Parlem català perquè és la nostra llengua però també admetem el castellà perquè el coneixem, com l’anglès”, va insistir l’alcaldable de la formació independentista.

“Canviarem el nom de plaça Espanya, que serà la plaça de la Bàscula oficialment. Com pot ser que Molins de Rei tingui una plaça amb aquest nom sent un poble tan independentista com és?”, es va preguntar. “Ni la sociovergència, ni CUP ni ERC han fet aquest canvi”, va recordar.

Monllaó durant la seva intervenció // Jose Polo

No va ser l’única crítica als seus adversaris polítics del discurs. “No es pot denunciar la situació de l’Ajuntament i mantenir el govern”, va recriminar evocant les penúries dels treballadors municipals, amb baixes que no es cobreixen entre altres problemàtiques. “Hem de donar-li la volta a l’Ajuntament com a un mitjó. Aconseguir un millor ambient laboral”, va cloure Manel Monllaó.

L’acte el va presentar el número dos de la llista, Jaume Miquel, que va prometre “treballar per la independència des de l’Ajuntament” i “regeneració democràtica amb participació ciutadana”. Els diferents membres de Molins de Rei per la República Primàries Catalunya van anar passant per l’escenari per explicar cadascú un compromís en cas que entrin al pròxim govern municipal.

“Som la gent que va guanyar la independència”, descriu Assumpció Lailla

El míting el va obrir la portaveu de Demòcrates Catalunya, Assumpció Lailla, amb un to tan enèrgic com el de Manel Monllaó. “Primàries és la gent de l’1 d’octubre, que va guanyar la independència”, va reblar amb entusiasme.

Lailla va rebre una flor groga durant l’acte // Jose Polo

“Primàries va de baix a d’alt, la gent vol que se l’escolti, Primàries és donar poder a la gent que va guanyar l’1 d’octubre”, va insistir la diputada al Parlament de Catalunya. “Volem tenir alcaldes capaços de fer la independència, com en Manel”, va finalitzar donant suport a Monllaó.

La llista completa de Molins de Rei per la República Primàries Catalunya a les eleccions municipals 2019

 1. MANEL MONLLAÓ ERREA
 2. JAUME MIQUEL MARTIN
 3. JORDI CASAS MARTÍ
 4. NEREA MARTI MARTÍNEZ
 5. ANA MARIA VICENTE ALBELLA
 6. MARC SUBIRACHS RIUS
 7. MARIA TERESA SUBIRANA ASTURIAS
 8. RICARD PASCUAL EDO
 9. MARIA MONTSERRAT MARTÍ RUBÍ
 10. RAMON IBAÑEZ COMA
 11. JOSEP ANTONI OLLÉ JORDÀ
 12. GEMMA CODINACH ROSICH
 13. JOSEFA (FINA) CABESTANY EDO
 14. FERNANDO CALVO FUENTES
 15. ROSA VALLS MARTÍ
 16. JESÚS JIMÉNEZ COLÁS
 17. JOAN FERNANDEZ GES
 18. ISABEL PLAZAS GARCÍA
 19. DOMINGO GRIS VEAS
 20. CECILIA (CECI) FANDOS ESTEVA
 21. AMÈLIA MEDINA PUIG

Suplents

 • 22 ROSA MARIA RIUS TORT
 • 23 CARLOS PÉREZ CASTÁN
 • 24 DANIEL BARDÉS LLORENSÍ
 • 25 SANTIAGO GALAN DURAN

Recomanacions personalitzades