Les empreses del sector de l’automoció exploren vies de col·laboració

Una desena de companyies ha participat en una trobada, organitzada per l’Ajuntament, per tal de crear sinergies. La iniciativa forma part d’’Indústria 4.0′, un programa per fomentar la digitalització del sector.

La Trobada ha aplegat 10 empreses del sector // Ajuntament Molins de Rei

Una desena d’empreses del sector de l’automoció i de la mobilitat de Molins de Rei s’han aplegat per trobar noves vies de col·laboració que permetin millorar el seu negoci. Aquest esdeveniment forma part de la primera Trobada de la Indústria de l’Automoció a Molins de Rei, que ha organitzat l’Ajuntament.

L’objectiu del projecte, segons ha explicat el consistori en un comunicat, és “reunir als professionals vinculats al sector de l’automoció i a la indústria auxiliar de components amb seu a Molins de Rei per tal de crear sinergies entre les empreses”. A més, també es busca “afavorir el desenvolupament conjunt de projectes tecnològics que permetin fer front a la situació present i futur d’un sector que travessa un moment disruptiu amb l’aparició de noves solucions de mobilitat”.

Un sector amb pes a l’economia

La sessió s’ha iniciat amb la a intervenció de l’alcalde de Molins de Rei, Ramon Sánchez, qui ha constatat que la majoria d’empreses participants s’havien instal·lat a la vila en els darrers anys. Per la seva banda, el responsable del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), Josep Nadal, ha sigut l’encarregat de presentar un informe per reivindicar el pes del sector en l’economia. Nadal ha destacat la necessitat de promoure el ‘networking’ entres les 10 empreses representades a la trobada.

La primera Trobada de la Indústria de l’Automoció s’inscriu en el marc d’activitats del programa ‘Indústria 4.0: el repte de la transformació digital’. Des de començaments de 2017, l’Ajuntament de Molins de Rei està impulsant una sèrie d’accions amb l’objectiu de contribuir que les empreses entenguin el potencial de la Indústria 4.0, les tecnologies clau i els beneficis que en poden obtenir.

Recomanacions personalitzades