Carta de presentació del candidat del PP a Molins de Rei

Antonio Valverde // Cedida

Com persona fins fa uns mesos totalment anònima i ara candidat a l’alcaldia de Molins de Rei pel Partit Popular crec que és necessari aquesta presentació que doni contingut biogràfic a la meva imatge. Sóc català, doncs vaig néixer a Barcelona el 12 de setembre de 1969, de pare català i mare andalusa.

El meu pare, mestre industrial, i la meva mare, mestressa de casa, van fer un gran esforç per donar-me una educació de primera categoria al Col·legi Sant Miquel de Barcelona. No tinc cap mal record de la meva etapa escolar; la relació amb els meus companys era bona, jo era un nen sense problemes a l’escola i els sacerdots catòlics va tenir un comportament exemplar. Em sap greu, per tant, però no tinc cap queixa ni puc justificar cap trauma per la meva etapa escolar.

D’aquell temps venen les meves passions pels còmics, especialment de superherois, la ciència-ficció, la història, el cinema i els esports nord-americans. També van sorgir una passió per la política i la meva creença en el liberalisme conservador i el sistema capitalista com les úniques ideologies polítiques i econòmiques que permeten combinar els drets humans i la prosperitat econòmica.

És fàcil oblidar-ho, però en aquella època mitja Europa estava sotmesa a la dictadura del partit únic comunista. Llavors la discussió política se centrava en quan el comunisme superaria a l’oest decadent…

Per coses de la vida de l’any 1985-86 em vaig traslladar i vaig acabar el BUP i COU en un institut públic. Va ser una experiència meravellosa conèixer altres nens, molt diferents, amb gustos, aficions i ideologies diferents de l’escola catòlica. Els meus grans amics de la joventut són d’aquest anys i em coneixen per ser un gran fan de Bruce Springsteen.

De 1988 a 1993 vaig estudiar a la Facultat de dret de la Universitat de Barcelona i és quan vaig iniciar la meva activitat política en favor del Partit Popular, sent apoderat en les eleccions i militant més tard en el districte de Ciutat Vella, on em vaig fer amic de molts militants.

Com advocat en exercici vaig treballar en el Torn d´Ofici i en àmbit penal.

El 1996 vaig fer el servei militar obligatori a Sant Climent i vaig rebre la Medalla de la Creu del Mèrit Militar amb distintiu blanc; bàsicament significa que no tinc queixa de la meva experiència a l’exèrcit.

Entre els anys 1997 i 2003 eren els meus anys de militància més activa en el Partit Popular, donant suport, per descomptat, a José María Aznar. Però el meu matrimoni amb la Maite l’any 2003 i el naixement de la meva filla el 2005 em va allunyar de la política i des de llavors m’he centrat en la meva activitat professional com a advocat.

Com a advocat sóc especialista en el camp de la responsabilitat civil i assegurances, però també treballo en altres àmbits com penal, processal i immobiliari. En els últims anys també que he cobert les demandes contra bancs per infracció dels drets dels consumidors, que proporciona una gran satisfacció personal. Una altra àrea també molt satisfactòria és defensar els drets de les dones taxistes en litigis contra l’administració.

Pel que fa al programa municipal del Partit Popular de Molins reflecteix el meu talant: serà un programa que trobi conciliar la defensa dels interessos dels ciutadans de la ciutat i no estiguin ofegats per impostos, taxes, la zona blava amb la defensa d’uns serveis municipals eficients, òptims i de qualitat. Hem d’explicar a la Vila un dèficit que ofega administració i com les polítiques municipals i de participació ciutadana emmascaren i oculten aquesta situació del govern municipal.

El procés explica el meu retorn a la política i la meva decisió per liderar el partit a Molins de Rei. No és una cosa específica per les eleccions municipals, es tracta de defensar els drets dels molinencs que pensen que Catalunya forma part d’Espanya i que no és possible o desitjable la independència. Es tracta de donar veu a aquests ciutadans per tal que no siguin exclosos de la realitat de la Vila i que la política municipal reflecteixi la seva presència.

Donarem la mà a tots els partits que volen fer polítiques municipals en favor de la molinencs independentment del seu color polític, sempre que aquestes polítiques siguin reals i millorin la realitat de Vila i dels molinencs.

Antonio Valverde Cornejo és el candidat del PP a les eleccions municipals 2019

Recomanacions personalitzades