L’Ajuntament triga 65 dies més que el 2017 a respondre les queixes del Síndic de Greuges

El consistori triga 110 dies de mitjana a contestar els requeriments del Síndic, mentre que el temps de resposta d’aquest organisme s’ha disparat fins als 102. El Síndic ha rebut un total d’11 queixes relacionades amb l’administració local.

L’adjunt general del Síndic, Jaume Saura // Jose Polo

En un ple municipal extraordinari celebrat just abans de l’ordinari del mes d’abril, el Síndic de Greuges de Catalunya ha presentat l’informe sobre les queixes rebudes durant l’any 2018. L’Ajuntament de Molins de Rei ha trigat 65 dies més de mitjana a atendre els requeriments del Síndic que el 2017. 

Per la seva banda, el temps de resposta de l’organisme també s’ha disparat, passant de 23 dies a 102,7 de mitjana, un augment de gairebé 80 dies. Així mateix, els usuaris de servei han trigat 54 dies a donar la informació que se’ls requereix, una xifra molt més elevada respecte als 4 dies que trigaven el 2017.

L’adjunt general del Síndic, Jaume Saura, ha explicat que s’han recollit 11 queixes ciutadanes relacionades amb l’Ajuntament de Molins de Rei, 13 menys respecte al 2017. De fet, el 2018 ha estat l’any en què se n’han registrat menys des que l’organisme fa informes anuals de les queixes relatives a Molins de Rei

Diverses queixes del 2018 tenen a veure amb la “possible instal·lació d’un forn crematori”, segons apunta l’informe que el Síndic ha entregat al consistori.

L’informe assenyala que algunes de les mesures que s’han pres arran de les queixes dels ciutadans han estat denegar la llicència sol·licitada per la instal·lació d’un forn crematori, modificar l’ordenança de convivència ciutadana, iniciar les obres per instaurar un pas de vianants a la carretera de Sant Bartomeu o facilitar l’accés a una residència d’una persona amb discapacitat intel·lectual.

90 queixes supramunicipals

Deixant de banda les 11 queixes referents a l’administració local, els ciutadans de Molins de Rei han presentat 90 queixes i consultes al Síndic referents a altres administracions. El consum, l’administració pública i els tributs han estat els temes més recurrents. 

En canvi, l’Ajuntament redueix el temps de resposta en el seu sistema

En el ple extraordinari, l’Ajuntament també ha presentat una memòria comparativa de les queixes, els suggeriments, les peticions i els agraïments que ha rebut durant el 2018, que són 816 en total.

La regidora d’Atenció Ciutadana i Transparència, Laura Soto (CDC), ha afirmat que el temps de resposta s’ha reduït un 35%, passant dels 37,5 als 24 dies. Tot i això, ha refermat el compromís de l’Ajuntament de recuperar un termini de respostes per sota dels 15 dies, així com d’arribar a un índex de resposta superior al 95%.

Soto ha assenyalat que l’àrea de Sostenibilitat i Territori agrupa dues de cada tres queixes registrades, amb la mobilitat, la seguretat i la via pública com a temes de màxima preocupació per a la ciutadania.

La regidora d’Atenció Ciutadana i Transparència, Laura Soto // Jose Polo

Recomanacions personalitzades