“Enquadrant paraules”, un recull fotogràfic de Toni Moreno amb poesia de Francesc Garriga

Ca n’Ametller acull les imatges de l’artista local del 23 d’abril al 5 de maig. L’exposició, produïda per l’Espai Betúlia, fa cinc anys que va estrenar-se i ha passat per diferents localitats catalanes i balears, però encara no havia trepitjat Molins de Rei.

Toni Moreno a la inauguració de l’exposició // Clàudia Ferràndiz

Estic molt content que s’hagi acollit l’exposició a casa meva”, ha començat dient el fotògraf molinenc Toni Moreno a la inauguració d’”Enquadrant paraules” el dimarts a la tarda. Del 23 d’abril al 5 de maig Ca n’Ametller reunirà les imatges de Moreno, que incorporen versos del poeta Francesc Garriga Barata.

Fa cinc anys que l’Espai Betúlia va produir l’exposició, que ha passat per diverses localitats catalanes i balears. Però fins ara no havia estat acollida en cap espai de Molins de Rei. En aquest sentit, el fotògraf ha interpel·lat els alcaldables que han assistit l’acte a fer “alguna cosa en el tema de l’art”.

L’alcalde de Molins de Rei, Ramon Sánchez (CDC), ha admès que potser la “política cultural” del municipi no està “ben definida”. “Tenim moltes entitats, però estem perdent el bagatge cultural”, ha reconegut. Per això, Sánchez ha donat les gràcies a Toni Moreno per “posar el nom de Molins de Rei on es mereix”. El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Carles Ros (CUP), també ha agraït al fotògraf la tasca de “posar en valor la feina d’artistes, poetes i pintors”.

L’exposició es trobarà a Ca n’Ametller del 23 d’abril al 5 de maig // Clàudia Ferràndiz

Diàleg entre fotografia i poesia

L’exposició consta de diverses fotografies de Toni Moreno que il·lustren versos del poeta Francesc Garriga. Carles Ros ha destacat que a través d’aquestes imatges es pot conèixer com el fotògraf “interpreta els poemes amb la pintura i la fotografia”.

La directora de l’Espai Betúlia, Isabel Graña, ha explicat com la proposta de Toni Moreno és “la fusió” que buscaven. “Volíem dos llenguatges que dialoguin i que creïn una nova obra”, ha comentat. 

Toni Moreno ha explicat a Viu Molins de Rei que “hi ha poemes que s’han fet per la fotografia, i fotografies que s’han fet pel poema”. Encara que va endinsar-se en el projecte coneixent els poemes però no l’autor, més endavant van trobar-se i a partir d’aquí van anar donant forma a l’exposició conjuntament.

L’exposició fusiona poesia i fotografia // Clàudia Ferràndiz

Recomanacions personalitzades