Disminueix la participació en el concurs Balcons Florits

Només s’han presentat 15 propostes al certamen, 10 menys respecte l’any passat. La paraguaiana Norma Areco ha estat la guanyadora del concurs.

Norma Areco s’ha endut el primer premi // Clàudia Ferràndiz

L’Ajuntament de Molins de Rei ha entregat aquest divendres a la Sala Gòtica els tres premis de la segona edició del concurs Balcons Florits, marcada per un descens de participació respecte l’any passat. Enguany, s’hi han presentat 15 propostes, 10 menys que les 25 del 2018. La regidora de Consum i Turisme del consistori, Carme Madorell, ha atribuït la falta de participants a què l’esdeveniment s’ha celebrat durant les vacances de Setmana Santa.

Des de l’Ajuntament no hem sabut arribar a més gent”, ha admès l’alcalde de Molins de Rei, Ramon Sánchez (CDC). Segons ell, “és important engrescar més persones” perquè iniciatives com aquesta fan que “Molins de Rei continuï sent el nostre municipi de referència”. Per la seva banda, Madorell ha instat els veïns a “embellir el municipi des dels seus balcons no només aquesta setmana, sinó que tot l’any”.

Decorant el balcó al Paraguai i a Molins de Rei

Nascuda al Paraguai, aquest era el segon any en què Norma Areco participava en el concurs Balcons Florits. L’any passat no va endur-se cap premi, però enguany ha aconseguit el primer, un xec de 100 euros. “Al Paraguai vivia en una casa plena de flors”, ha explicat a Viu Molins de Rei. “Quan vaig arribar aquí, a casa meva no hi havia flors, i vaig començar a comprar-ne”, ha recordat, matisant que ella manté el balcó decorat “tot l’any”.

El segon premi, un xec de 50 euros, se l’ha endut Núria Riera, que ha decorat el balcó no només amb flors, sinó que també amb una bicicleta. La guardonada ha assenyalat que Balcons Florits és una bona iniciativa “per arreglar el balcó i que faci goig”.

Raquel Olivella s’ha endut el tercer premi del concurs,  un hort ‘vintage’, després que va decidir anar a comprar flors per arreglar el balcó perquè “la pedregada va destrossar-lo”. 

Des del 2017, Molins de Rei forma part del projecte Viles Florides, una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya que distingeix els municipis que treballen per transformar els espais públics a partir de l’enjardinament i la millora de les àrees verdes. 

Recomanacions personalitzades