Un esforç en defensa per arribar a les portes de l’ascens

CE Molins de Rei 26-19 CH Martorell. Victòria quallada en defensa dels molinencs, que si guanyen després de Setmana Santa asseguren l’ascens a la Lliga Catalana d’handbol. 

Iván en un dels instants del partit // Jose Polo

A partir de la defensa, així va guanyar el Molins de Q Club Esportiu Molins de Rei al Club Handbol Martorell (26-19) en la jornada prèvia al descans de Setmana Santa. Amb aquesta victòria, els homes entrenats per Pol Ibàñez i Bernat Anducas es queden a només un pas de l’ascens: si els molinencs guanyen en la pròxima jornada a Palafrugell seran equip de Lliga Catalana, la màxima categoria de l’handbol català.

No va ser fàcil al principi. I és que arribava el Martorell al Poliesportiu Municipal de Molins de Rei en línia ascendent. Després d’aconseguir fitxatges de jugadors internacionals per països de Llatinoamèrica, els del Baix Llobregat Nord venien de guanyar a La Roca, un equip que fa unes setmanes va trencar el fortí molinenc.

El partit va ser molt igualat durant els primers minuts. El CE Molins de Rei va plantejar una defensa 5-1 però inicialment no van poder aturar les arribades de l’extrem esquerre, el seu millor home. A poc a poc, el van anar controlant i aquesta va ser una de les claus del partit. En atac, costava circular la pilota. De fet, no va ser el dia més estètic dels verds. Els visitants van aconseguir un primer parcial de 5 a 7.

Va reaccionar el CE Molins de Rei, que va començar a trobar espais perquè els laterals fessin llançaments. Així van fer un parell de gols per cap Carles Pueyo i Pau Rebollo per remuntar el partit. La inèrcia del matx havia canviat. A més, els molinencs van poder còrrer a la contra, situació que els encanta. Marc Vives, que sembla que jugui en bicicleta, sempre amb una marxa més de velocitat que els defenses, els va destrossar.

Just en aquell moment es va trencar el partit. El líder de Primera Catalana va aconseguir l’avantatge que van conservar fins al final. Es va arribar al descans amb un 15 a 9 a l’electrònic.

En la segona meitat cap dels dos equips va excel·lir en atac i el partit va ser més aviat ensopit. Passaven els minuts i ni el CE Molins de Rei s’allunyava molt més ni el Martorell aconseguia retallar distàncies. Els locals van defensar molt bé, amb un treball coral i un Xavi Anducas que és un mur.

Esforçant-se en defensa i especulant amb la renda aconseguida en la primera part van sumar un nou triomf a casa. No van patir els molinencs, en una victòria que potser no passarà al record com la més espectacular però que també suma i, de fet, és molt important: després de les mini vacances potser ja poden cantar l’ascens.

Bernat Anducas: “Hem guanyat per la defensa”

“Hem guanyat per la defensa”, declarava a Viu Molins de Rei després del triomf un dels entrenadors del CE Molins de Rei, Bernat Anducas. I és que l’equip tècnic de l’entitat estava alerta a les novetats del rival. “Anàvem previnguts, sabíem que tenien un extrem de gran qualitat. Hem volgut anular-lo i ens ha sortit bé. Els dos jugadors que han treballat sobre ell ho han fet molt bé”, revela el tècnic. “Hem portat el partit a l’altra banda”, afegeix. “A la segona part hem sabut jugar amb el coixí aconseguit”, sentència Bernat Anducas.

El CE Molins de Rei – CE Martorell, en imatges

El sènior B perd a casa davant el líder

Tot i plantejar un partit molt seriós en atac, el sènior B del Molins de Q Club Esportiu Molins de Rei va perdre a casa per 32-38 davant el líder, el filial del Sarrià de Ter. Els entrenats per Joan Obiols es van trobar amb un equip que va visitar Molins de Rei amb dos jugadors procedents de Primera Estatal. Obiols ha comentat a Viu Molins de Rei que “tot i que fer un bon matx en atac, el seu porter ha tingut una gran actuació, que ens ha fet anar sempre a remolc en el marcador”.

Al descans es va arribar amb un 13-18 favorable als gironins. Un cop rebut pel pivot molinenc, Sergi Almagro, va fer que l’Handbol Molins arribés a perdre de nou. Una lleugera recuperació va deixar en 32-38 el marcador final. Amb aquesta derrota, l’equip sènior B es queda en sisena posició a la classificació, a un lloc de disputar el play-off d’ascens per pujar a Primera Catalana. Encara resten dos partits per acabar la competició.

Recomanacions personalitzades