One to One es corona en la seva quarta participació en la ‘Cape Epic’

L’equip de Molins de Rei ha participat a Sud-àfrica en la cursa de BTT més exigent del món en les modalitats ‘màster’ i ‘elit’. Els integrants més joves, Josep i Roger Colomina, han acabat en la 55a posició a la general, competint amb mites del ciclisme com el ‘Purito’ Rodríguez o José Antonio Hermida.

L’equip One to One, durant la seva participació a la ‘Cape Epic’ // Colomina Jr

Per quarta vegada, l’equip molinenc de BTT One to One ha aconseguit finalitzar la ‘Cape Epic’, la cursa de bicicleta de muntanya per parelles més dura i exigent del món.

I en aquesta ocasió ho ha fet en dues categories diferents. En la modalitat ‘màster’ han participat Josep Colomina pare i Sergi Comino. Mentre que en l’’elit’, han competit els germans Josep i Roger Colomina, de 22 i 19 anys, respectivament. Tant Josep Colomina pare com el seu fill Josep han aconseguit completar la seva quarta participació en la ‘Cape Epic’, ingressant al club dels ‘Amabubesi’, els corredors amb més de tres edicions.

Després de 8 etapes i 630 quilòmetres en la prova considerada com el ‘Tour de França’ de la bicicleta de muntanya, l’equip d’elit ha finalitzat en el lloc 55è de la general absoluta sobre un total de 688 equips participants. Josep Colomina, impulsor del projecte, explica a Viu Molins de Rei, que el Josep i el Roger han competit de tu a tu amb autèntics mostres del ciclisme com el ‘Purito’ Rodríguez i José Antonio Hermida”.

En aquest sentit, recorda que com la ‘Epic Cape’ només estableix quatre categories: ‘màster’, ‘elit’, dones i parelles que sumin més de 100 anys entre els dos membres, el Josep i el Roger han quedat en la posició 55, “però si la classificació s’establís per edats, estarien sens dubte entre els cinc primers”.

L’equip molinenc ha participat en les categories ‘màster’ i ‘èlit’ // Colomina Jr

Una cursa difícil de costejar

A més de l’esforç titànic que suposa competir a la ‘Cape Epic’, Josep Colomina pare precisa que es tracta d’una “cursa a la qual costa molt accedir perquè primer has de pagar, després entres en un sorteig i finalment has de fer un bon paper perquè en l’àmbit professional concedeix punts UCI”. En aquesta edició, l’equip One to One ha assistit gairebé sense patrocinadors públics ni privats. “Des de l’any 2016 estem estalviant per preparar la nostra participació”.

Josep Colomina fill s’ha convertit en un dels ciclistes més joves que ha acumulat quatre participacions. El seu pare comenta que a Espanya “només hi ha tres o quatre persones que ho hagin aconseguit”. Aquesta fidelitat ha fet que ja tinguin la consideració d’‘Amabubesi’.

Recepció de l’Ajuntament

Atès el gran èxit assolit en la darrera participació, l’Ajuntament de Molins de Rei ha fet una recepcció institucional a l’equip One to One.

El mèrit de l’equip molinenc rau en el fet que amb una estructura no professional ha sigut capaç de competir en una prova com la ‘Cape Epic’, considerada la més important del món en la bicicleta de muntanya.

La seva primera participació es remunta a l’any 2010. En les edicions de 2015 i 2016 van comptar amb el suport de diversos patrocinadors, però en aquesta darrera de 2019, el finançament ha sigut propi.

Recomanacions personalitzades