El Foment es tenyeix de blau un any més per conscienciar sobre l’autisme

El Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme és el 2 d’abril, però a Molins de Rei es va celebrar la tarda del 6 al Foment amb una festa, organitzada per Gueopic, marcada per l’animació, els globus de color blau i la música.

Interpretació de “A million dreams” a càrrec de La colla del Pic & Motivats // Gueopic

“Tot estava ple, la platea i les llotges”, ha afirmat a Viu Molins de Rei Dani Andreu, president de Gueopic. És el tercer any consecutiu que aquesta entitat organitza una festa per commemorar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme i posar sobre la taula un trastorn que afecta 450.000 persones a Espanya.

La festa va començar al vespre, amb globus, maquillatge de color blau i animació per als més petits. Els Dimonis de Molins de Rei van desfilar des de la Plaça de la Creu fins al Foment fent una tabalada acompanyats pel grup de percussió del Cuc.

Les veus femenines van protagonitzar la lectura del manifest d’enguany, que entre altres coses reclama més investigació i recursos destinats a l’autisme, i que els afectats rebin més suport. 
 
 
Diverses dones van llegir el manifest d’aquest any // Gueopic

Per primera vegada, el cartell sobre el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme l’il·lustrava el dibuix d’una nena, Daniela Delgado Rubio, escollit a partir d’un concurs. Andreu explica que això permet conèixer “la visió d’un nen petit sobre què és l’autisme”. 

El dibuix de Daniela Delgado Rubio, guanyador del Concurs de Dibuix 2019 // Gueopic

La festa va estar dinamitzada per diverses actuacions, com la interpretació de la cançó “A million dreams” a càrrec de La colla del Pic & Motivats, grups corals del Col·legi Virolai, o la versió acústica del tema “Ens anem perdent”, de Balancí.

A més, es va projectar l’espot 2019 “Los dos deditos” de Dani Andreu, on aborda “el dia a dia amb el seu fill”, segons ha comentat a Viu Molins de Rei.

La Colla Castellera Matossers de Molins de Rei també hi va participar aixecant un pilar solidari com a cloenda de la celebració. 

De l’1 al 7 d’abril va tenir lloc una campanya solidària de difusió de l’acte des del Mercat Municipal i el Bot-Mol en què s’hi van implicar moltes botigues del municipi. 

Recomanacions personalitzades