L’Ajuntament actua contra el lamentable estat del local de Les Conserves

Obres per solucionar la situació de l’immoble després de les queixes veïnals. El govern municipal assegura que l’actuació “estava planificada” però no s’ha pogut fer fins a “l’aprovació definitiva del pressupost”.

Obres per arreglar el sostre del local de l’AAVV de Les Conserves // Ajuntament de Molins de Rei

L’associació de veïns de Les Conserves reclamava una actuació davant les precàries condicions del seu local i l’Ajuntament de Molins de Rei ha començat les obres, tot i que el govern municipal afirma que ja estaven previstes abans que es fes pública la reivindicació veïnal.

Segons ha informat el consistori en un comunicat, els treballs, iniciats la setmana passada, tenen l’objectiu de “reparar les filtracions i humitats a l’immoble”. “Aquesta actuació estava planificada des de finals de l’any passat, si bé no s’ha pogut procedir a la contractació dels treballs fins a l’aprovació de definitiva del pressupost per aquest any 2019”, matisen. Uns comptes municipals que van rubricar-se amb més retard del que és habitual.

L’associació de veïns de Les Conserves va denunciar públicament que l’estat del seu local és “lamentable” per les fuites d’aigua al sostre que acaben provocant basals i va advertir que perillava la continuïtat de les activitats que allà se celebren. A més, van assegurar que es reunien amb l’Ajuntament des de fa mes d’un any i que els havien promès que a principis de 2019 tot s’hauria solucionat.

Però el govern municipal, format per CDC, CUP i ERC, explica en el seu comunicat que va ser durant el passat mes d’octubre quan els veïns van informar del problema i, des de llavors, s’han fet fins a quatre inspeccions tècniques per “buscar la millor solució”. Un cop fetes les supervisions, seguint la legalitat vigent, es van demanar tres pressupostos per la reparació i la contractació s’ha fet “un cop s’aprova definitivament el pressupost per a l’any 2019”.

Detall del sostre del local // AAVV Les Conserves

És habitual que el seguiment de la Llei de Contractes del Sector Públic faci més feixuga del que voldrien els veïns algunes contractacions que poden semblar, a priori, simples: el ritme de l’administració local no sempre és tan ràpid com el que els ciutadans voldrien.

Sigui com sigui, les esperades obres han començat finalment. “Una vegada finalitzada es condicionarà el sostre del local, enguixant-lo i pintant-lo”, sentencien des de l’Ajuntament.

Recomanacions personalitzades