El lideratge de la dona

Miguel Ángel Pozo // Arxiu J.P

Encara a dia d’avui és molt viu el record de la primera i única alcaldessa que ha tingut Molins de Rei: va ser als anys 79-87 quan va guanyar l’Antònia Castellana. Molts guardem en la memòria una època en la que Molins va ser capdavanter en polítiques de transformació social i democràtica. Molts pares i moltes mares encara expliquen als seus fills, molinencs i molinenques, com va canviar Molins durant aquell mandat. Com Molins era referència i orgull del Baix Llobregat. Protagonisme dels barris que es van modernitzar, asfaltant i construint zones verdes i amables per a que tothom pogués tenir una vida digna i amable a la nostra vila.

Des de l’històric 8M del 2018 les dones han fet un pas al davant liderant la nova onada democràtica dels nostres temps. Aquesta onada democràtica i social s’ha de traduir des de ja a les nostres institucions. Són temps de dones, és temps de democràcia, igualtat, llibertat i fraternitat. Feminisme popular, transversal i guanyador.

Molins necessita que una dona torni a estar al capdavant del nostre consistori. Per aquesta raó, des de Molins Camina–Podem hem apostat sempre pel lideratge d’una dona valenta com l’Ana Aroca. El municipalisme i el feminisme han tingut una relació estreta durant els últims temps: Ada Colau, Manuela Carmena i d’altres lideratges femenins han demostrat que una altra forma de fer política al servei de la gent és possible. Bastint ciutats segures on es combat el masclisme, lluitant per uns serveis públics de qualitat i defensant aquells sectors més desfavorits. Aquests principis han estat una inspiració i els vents de canvi han d’arribar amb força a Molins.

És l’hora de que a Molins el feminisme continuï creixent com un eix central de la nostra vida en comunitat. Un feminisme que faci de Molins de Rei un exemple i un orgull pel Baix Llobregat. Feminisme és democràcia i igualtat i és per això que és important que a les nostres institucions hi hagi la major representació de dones. Dones que liderin projectes, és d’absoluta necessitat que la visió feminista que aporta una dona arribi als càrrecs més alts. La igualtat en el lideratge d’institucions publiques, empreses, mitjans de comunicació, etc. serà una realitat a curt termini i és per aquest motiu que nosaltres no hem de quedar enrere.

Per totes aquestes raons, cridarem alt i fort el proper maig: Ana Alcaldessa!

Miguel Angel Pozo és membre de Molins Camina – Podem

Recomanacions personalitzades