El canvi d’ubicació dels sindicats per unes obres irrita la UGT

La UGT denuncia a l’Ajuntament de Molins de Rei per “desallotjar els sindicats dels seus espais”. El consistori afirma que és un canvi d’ubicació temporal fruit d’unes obres a la casa gran.

Amb l’Ajuntament de trasllat, la sala dels sindicats ara és utilitzada per la consergeria // Jose Polo

Polèmica entre un sindicat i l’Ajuntament de Molins de Rei en un context de marató d’eleccions -municipals, Congrés i europees- que també inclouen uns comissis no tan coneguts però importants: les eleccions sindicals al consistori. La UGT ha presentat una denúncia contra l’Ajuntament perquè ha “desallotjat” els sindicats de la seva sala de forma “unilateral”, segons informen a través d’un comunicat.

Amb l’excusa d’unes millores a la consergeria, han expulsat els sindicats de la seva sala i els han reubicat a un centre cultural”, assenyalen. “És un espai dedicat a diverses activitats i està compartit amb moltes entitats, cosa que complica les condicions de treball”, remarquen. “En una setmana en aquest Ajuntament s’obrirà el període d’eleccions sindicals i totes les maniobres compliquen la capacitat de dur a terme la campanya electoral”, contextualitzen en la nota de premsa feta pública aquest dimecres.

Aquest episodi arriba dins d’una crisi interna a l’Ajuntament de Molins de Rei, amb l’ambient enrarit i el personal queixós per les seves condicions laborals, amb baixes que no es cobreixen, entre altres coses. De fet, el ple municipal va aprovar una moció per unanimitat entre tots els partits polítics per abordar aquesta problemàtica, que està afectant el funcionament habitual del consistori. Segons el govern municipal, s’està començant a actuar per revertir aquesta situació.

La visió de l’Ajuntament sobre la denúncia de la UGT és molt diferent de la d’aquest sindicat. I és que l’edifici de la casa gran, antic i desgastat pel pas del temps, s’està sotmetent a un rentat de cara. Segons expliquen fonts municipals a Viu Molins de Rei, fa unes setmanes van començar unes obres per “millorar la comoditat dels treballadors”. Aquests treballs, consistents en una “redistribució dels espais” i altres canvis com la “substitució de finestres” per exemple, han començat per la planta baixa, on els sis sindicats tenien fins ara la seva sala que comparteixen.

Una de les modificacions introduïdes ha estat el canvi d’ubicació de la consergeria, ara situada just per sobre de les escales quan abans estava només entrant a l’Ajuntament a mà dreta. En aquest sentit, el servei de consergeria necessita un espai d’emmagatzematge per, entre altres coses, guardar els paquets que reben cada dia, requisit que la nova ubicació no té.

Nova ubicació de la consergeria, just sobre les escales // Jose Polo

Va sortir una proposta dels conserges, que formen part d’un sindicat, d’utilitzar la seva sala per guardar aquest material”, expliquen aquestes fonts municipals. La cambra està situada just al costat d’on ara està situada la consergeria. “Es va parlar i a cinc dels sis sindicats els va semblar bé i es va tirar endavant”, remarquen des del govern municipal format per CDC, CUP i ERC després de trobar-se amb aquest anunci de denúncia.

Se’ls ha ofert un espai alternatiu a la Federació Obrera de forma temporal mentre s’acaben les obres”, indiquen des del consistori. Quan s’acabin les obres, s’abordarà si els sindicats han de canviar o no d’ubicació de forma definitiva. “Aquest canvi temporal s’ha fet ara per les obres, no tenen res a veure les eleccions sindicals”, remarquen. “De sis sindicats, cinc han acceptat el canvi sense posar pegues”, sentencien des de l’Ajuntament.

Espai alternatiu per als sindicats a la Federació Obrera // Jose Polo

Al final del seu comunicat, el sindicat afirma que l’alcalde, Ramon Sánchez (CDC), “no ha volgut rebre la representació de la UGT fins al moment”. En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’assegura es reuniran amb els sindicats “aquest dilluns”, tot i que no concreten si en aquesta reunió estarà present l’alcalde o no.

Recomanacions personalitzades