Els usuaris fan ‘turisme’ en una primera jornada amb alguns problemes tècnics

Els visitants aprofiten l’obertura de la nova biblioteca El Molí per conèixer l’espai i retornar algun llibre prestat a l’antiga Pau Vila. El nou equipament pateix alguns problemes amb l’internet durant les seves primeres hores.

Els usuaris, davant del punt d’informació de la planta baixa // David Rodríguez

Els ciutadans van aprofitar el primer dia de funcionament de la nova Biblioteca el Molí per fer turisme. Més enllà dels serveis que ofereix l’equipament, els visitants s’han apropat a la biblioteca per redescobrir el seu interior, després de la rehabilitació de l’antic edifici El Molí.

En la seva valoració, el regidor de Cultura de Molins de Rei, Carles Ros (CUP), ha destacat a Viu Molins de Rei que la primera tarda de funcionament de la nova biblioteca ha estat marcada per usuaris que “s’han dedicat a fer turisme per conèixer l’edifici i altres que han tornat llibres que tenien prestats de la Pau Vila”. Ros ha avançat la voluntat que les aules d’estudi puguin obrir tota la setmana en èpoques de concentració de demanda com en el període d’exàmens.

Incidències tècniques amb l’autopréstec i l’internet

El trencament d’un endoll on van connectats els ‘routers’ que donen el servei d’internet a la nova Biblioteca El Molí ha provocat que els usuaris no poguessin utilitzar la màquina d’autopréstec durant bona part de la tarda de dilluns, dia de l’estrena. Fonts de la biblioteca han comentat a aquesta redacció que els problemes ja s’han solucionat.

A més d’aquesta incidència elèctrica, el canvi d’operador d’internet ha fet que alguns usuaris es queixin d’una connexió lenta. La directora de la Biblioteca El Molí, Montse Vega, comenta que “els ajustos amb el canvi d’operador a un edifici molt més gran i amb més sales es resoldran en poques setmanes”.

En aquest sentit, la directora de la biblioteca ha assenyalat que l’adequació de sales de treball o d’activitats com a espais d’estudi que va succeir la primera tarda d’obertura “són accions habituals i previstes en un equipament que permet aquesta flexibilitat”. Montse Vega ha recordat que només l’espai d’estudi de la Biblioteca El Molí, ubicat a la tercera planta, ja és més gran que tota l’antiga biblioteca Pau Vila.

La máquina d’autopréstec és una de les que més consultes genera // David Rodríguez

Servei de biblioteca pública

Vega ha defensat que l’àrea destinada a l’estudi al nou espai és el que estableixen els estàndards de la Generalitat de Catalunya i ha explicat que “com a biblioteca pública hem d’oferir un servei integral per l’estudi, la consulta o la investigació”. La directora ha precisat que la gestió del funcionament de les aules d’estudi depèn de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament.

Tot i reconèixer algunes cues davant de la màquina d’autopréstec el dia d’estrena de la biblioteca, Vega ha assegurat que “hem complert el nostre objectiu”. Per la directora, “la biblioteca ha de ser un espai de dinamització cultural per difondre el coneixement i compartir-lo de forma oberta a tota mena de públics”, ha sentenciat.

Recomanacions personalitzades