Ramon Sánchez vol impulsar el talent de Molins de Rei amb formació i empresa

Prop d’un centenar de persones es reuneixen a la sala Gòtica per assistir la presentació del candidat de Junts per Molins a les municipals, l’actual alcalde Ramon Sánchez.

Ramon Sánchez, a la dreta, durant la conversa amb Toni Ramoneda, a l’esquerra // Jose Polo

“Després de transformar Molins de Rei, ara ens hem de centrar en les persones”, així va sintetitzar el seu projecte pel municipi l’alcaldable de Junts per Molins a les pròximes eleccions municipals del mes de maig, Ramon Sánchez. “Hem de començar a posar les eines del Molins de Rei del 2030”, va afegir l’actual alcalde posant la mirada en la pròxima dècada davant de prop d’un centenar de persones que es van reunir a la Sala Gòtica aquest diumenge per veure la seva presentació oficial com a candidat, que va tenir un format distès a través d’una conversa amb el periodista Toni Ramoneda. Un projecte que s’haurà d’anar concretant durant la campanya, però del qual ja va deixar unes primeres pinzellades.

Volem acompanyar les persones a través de la seva vida des d’una òptica transversal”, va remarcar Sánchez. Un acompanyament que comença “donant oportunitats a través de l’educació i la formació” i que continua posant “tots els serveis i eines perquè els joves puguin desenvolupar el seu talent” al municipi. “Què serà de Molins de Rei si els joves marxen per desenvolupar el seu talent?”, es va preguntar Sánchez.

Com fer-ho possible? Segons el candidat de Junts per Molins transformant aquest talent en oportunitats “a través de l’empresa” amb un “parc empresarial amb contingut”. “Hi ha empreses molt fortes a Molins de Rei i hem de donar resposta perquè els joves puguin desenvolupar-se aquí”, va sentenciar el líder de la nova formació que hereva l’espai de l’antiga Convergència. La fórmula no és nova: és la recepta de la col·laboració públic-privada, que funciona a ciutats com Sant Cugat del Vallès o l’Hospitalet de Llobregat, entre altres.

Sánchez també va reivindicar un Molins de Rei més connectat “amb la seva gent i els seus valors”. “Volem apropar l’administració pública a la ciutadania en un projecte on tothom té cabuda”, va destacar comprometent-se a escoltar a la ciutadania, recordant que ells van crear “la regidoria de participació”.

Tot passa per gestionar bé l’Ajuntament. Hem de ser imaginatius, donar serveis sense apujar impostos a base de crear sinergies amb el món empresarial i amb altres administracions”, va sentenciar un mes després que el Consistori aprovés, per unanimitat, una moció per revertir les males condicions dels treballadors municipals, que denuncien que viuen una situació límit.

També va parlar de la nova residència per a persones de la tercera edat, una de les grans reivindicacions ciutadanes sense resoldre. “És evident que Molins de Rei ho necessita. És una prioritat top, va reconèixer. “L’hem de projectar ara per fer-la realitat durant els pròxims anys. El més important no és l’edifici, sinó que el model que escollim atengui bé a les persones”, va opinar Sánchez.

Reivindicació de l’herència de Casals en un acte gens mitinero

La campanya de Junts per Molins va començar sense miting, no va ser un discurs polític en format clàssic. Va recordar a la que va fer Joan Ramon Casals ara fa quatre anys. La conversa amb Ramoneda va servir per mostrar el perfil més personal del candidat, explicar el seu projecte de futur i, també, treure pit de la feina feta durant els últims anys a l’Ajuntament.

En aquest últim sentit Sánchez va destacar, entre altres, la consecució de la recent estrenada nova biblioteca El Molí, la transformació de l’antic camp de futbol municipal Ricard Ginebreda en una zona esportiva multidisciplinar o un altre que està a punt de començar: la remodelació de les avingudes Barcelona i València, el que es coneix popularment com la reforma de La Carretera. Sánchez va defensar que les grans obres que necessita el municipi ja estan fetes o bé plasmades al pla d’Equipaments. Per això aposta per canviar l’òptica i centrar-se “en les persones”.

Vam defensar la construcció del nou barri de Les Guardioles contra el que deia l’oposició i ara ja està en marxa. Sense elles no es pot fer habitatge social ni públic”, va recordar en una de les poques apel·lacions a la resta de partits polítics. Sense crispar l’ambient en temps de ‘zascas’ a les xarxes socials que simplifiquen i desvirtuen el debat polític, en el seu primer gran acte no va criticar els rivals electorals.

La Sala Gòtica durant la presentació de Ramon Sánchez // Jose Polo

Davant la mirada de l’exalcalde Casals, present a primera fila, Sánchez no va dubtar en elogiar la seva herència com a batlle. “Som els que complim els compromisos i fem allò què diem”, va sentenciar posant de relleu la importància de l’”equip dels últims vuit anys” perquè sense els regidors “no és possible”. “Faig com Casals, mai tinc un no per resposta quan m’aturen els veïns pel carrer”, va dir l’actual alcalde. Tot i el canvi de sigles del partit, el candidat es presenta com una continuïtat evolucionada del projecte de Casals. No és cap trencament amb l’obra de l’anterior alcalde. De fet, durant els últims anys ha estat regidor de Fira, entre altres responsabilitats.

En el tram inicial es va descobrir l’àmbit més personal de Sánchez, nascut a Molins de Rei fa 49 anys, ara casat i amb dos fills. “L’escola em va inculcar uns valors que m’han acompanyat sempre”, va dir l’exalumne de l’escola Sant Miquel, on també practicava l’hoquei patins. “És evident que s’ha de recolzar l’escola pública, però estic molt content dels valors que m’han impregnat a la concertada”, va opinar qui després es va formar en gràfiques als Salessians de Barcelona i va treballar en diferents empreses com l’antiga Printer fins a responsabilitzar-se d’un negoci familiar de materials d’oficina.

Tot va començar un dissabte de 2010 quan passo per la seu del partit, vaig veure al Joan Ramon Casals pintant el local i vaig dir-li que el volia ajudar a ser alcalde”, va dir recordant els seus orígens polítics. “Creia que Molins de Rei necessitava una transformació i jo era votant de Convergència de tota la vida”, va argumentar.

L’objectiu, 7 regidors

Després de l’acte, preguntat pels mitjans de comunicació local, Ramon Sánchez va assegurar que el seu objectiu als pròxims comissis municipals és “aconseguir set regidors”. D’aquesta manera, els posconvergents continuarien amb la tendència a l’alça, cinc el 2011, sis el 2015 i un més aquest any. “Sabem que és difícil en un context de fragmentació del vot”, va matisar Sánchez.

Suport de Carles Puigdemont en un viatge a Waterloo

L’alcalde de Molins de Rei va viatjar fins a Bèlgica per rebre el suport de l’anterior president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. “Vaig trobar al president legítim molt fort, encoratjat”, va assegurar. “Vaig poder veure que és difícil estar a l’exili”, va revelar abans de visualitzar un vídeo on Puigdemont va elogiar les polítiques que s’han fet al municipi durant els últims anys.

Instant de la projecció del vídeo de Sánchez i Puigdemont // Jose Polo

La Catalunya que hi ha a Molins de Rei és el que necessita el país”, va expressar Puigdemont durant el vídeo. En un altre gravació, Ramon Sánchez també va rebre el recolzament de l’exconseller de Cultura, Lluís Puig.

Xerrada “Justícia, república i llibertat” de Jaume Alonso Cuevillas

Abans de la presentació del candidat, JuntsperMolins ha organitzat una xerrada entre Ramon Sánchez i l’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, que va presentar el seu llibre ‘1 judici polític i 100 preguntes’.

L’acte, realitzat la Federació Obrera, ha omplert “de gom a gom” la sala de l’equipament cultural, segons ha informat JuntxMolins aquest dilluns en un comunicat. “Estem orgullosos de l’èxit que la xerrada”, han afegit des d’aquesta formació política. “Durant prop de dues hores, Jaume Alonso Cuevillas ha compartit experiències que està vivint durant el procés, com gestiona les defenses dels exiliats i com enfoca la nova etapa com a diputat”, han descrit .

Recomanacions personalitzades