L’Ajuntament aprova el primer Reglament Orgànic Municipal de la seva història

La proposta va rebre el suport per unanimitat de tots els grups municipals en el ple ordinari del mes de febrer. El document regula per primera vegada de manera formal les intervencions als plens, la durada de cadascuna o la presentació de mocions per parts de les entitats.

Els regidors Sílvia Guillén i Carles Ros, durant la presentació de Reglament // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat el primer Reglament Orgànic Municipal (ROM) de la seva història. La proposta ha rebut el suport per unanimitat de totes les formacions polítiques en ple ordinari del mes de febrer. Aquest document substitueix l’antic ‘Reglamento de Organización, Funcionamiento y Régimen Jurídico de las Entidades Locales’ i es complementarà amb un Reglament de Participació Ciutadana.

El ROM també vetllarà per la transparència i per un llenguatge no sexista. En un comunicat, l’Ajuntament assegura que el document “formalitza diverses dinàmiques d’ordre d’intervenció en els plens, temps de durada i repartiment de les intervencions dels grups”. Fins ara, aquests aspectes es determinaven de manera informal. A més, també es regula la possibilitat de les entitats d’intervenir en els plens i presentar mocions per part de persones, entitats i altres formes d’acció col·lectiva. Aquestes accions requeriran d’un posicionament polític dels grups municipals.

Facilitar l’accés a la informacióE

La conciliació de la vida laboral i familiar és un altre dels eixos que limita el ROM, tenint en compte el volum de feina que han d’assumir les regidories. El mateix consistori es compromet a no utilitzar el llenguatge sexista en les seves comunicacions oficials.

La proposta també aposta per la transparència. Així, està previst que els plens municipals es retransmetin en directe per facilitar l’accés a la informació a tota la població de temes rellevants. Igualment, els partits de l’oposició tindran accés als documents i expedients municipals en format digital.

Recomanacions personalitzades