La molinenca Genoveva Català és la nova presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat

La junta renovada vol “aprofundir en la promoció del patrimoni, dels valors culturals, socials i naturals” del Baix Llobregat.

Genoveva Català durant l’assemblea on la van nomenar presidenta // CECBLL

Agafant el relleu de la incansable Conxita Sánchez, l’assemblea del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat ha nomenat la molinenca Genoveva Català com a presidenta de l’entitat encarregada d’estendre i fomentar la cultura, la memòria i el patrimoni de la comarca.

Català, que estarà acompanyada per Maria Jesús Rodríguez i Jordi Sicart com a vicepresidents, encapçala una junta de 18 persones que vol “perseverar i aprofundir en la promoció del patrimoni, dels valors culturals, socials i naturals de la comarca des del vessant de la investigació, la reflexió, la conservació i la divulgació”, segons explica Català en declaracions a Viu Molins de Rei.

A més, la nova presidenta es planteja “treballar per l’equitat ja que les desigualtats no tenen només una base cultural, sinó que són socials i econòmiques i tenen un biaix de gènere”. El projecte també vol “continuar treballant entorn de totes les temàtiques tractades al Congrés El Baix Llobregat a Debat, resumides en 30 reptes i coincidents amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides per al 2030”, relata Català.

Conxita Sánchez encara presidint l’última assemblea del CECBLL // CECBLL

L’exregidora a l’Ajuntament de Molins de Rei aspira a “posar en relleu la trajectòria històrica del Centre en els seus 45 anys” i promoure “l’activitat voluntària de les persones associades”. Al mateix temps, creu convenient “ampliar la base social” de la institució.

Per últim, la junta entrant, que treballarà fins a l’any 2022, lluitarà per “mantenir i promoure la cooperació amb les administracions públiques, les entitats i els sectors econòmics favorables a la cultura com a motor i mitjà de desenvolupament sostenible, com a eina per al benestar de les persones i a favor de l’igualat”, remata Català.

Dos molinencs més a la junta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat

Genoveva Català col·labora amb el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat des del 1998, però és a partir del 2015 quan s’implica de manera més activa col·laborant en el comitè científic del Congrés. L’any 2016 es va incorporar a la junta en qualitat de vocal.

D’altra banda, hi ha dos molinencs més a la nova junta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat: Gemmà Tribó i Mercè Sellés formaran part de l’equip de Català com a vocals.

Recomanacions personalitzades