L’Ajuntament inverteix 95.000 euros en ajuts a empreses i emprenedors

És la mateixa quantitat que l’any passat. Les subvencions són per l’aprofitament de la tecnologia 4.0, per a aturats que es fan autònoms i per la contractació de persones en atur.

Biobò, una de les empreses beneficiades l’any passat // Dan Costa — Ajuntament de Molins de Rei

Segueix la política de suport a empreses i nous autònoms de l’Ajuntament de Molins de Rei. El consistori ha aprovat, durant el ple municipal del mes de febrer, quatre línies d’ajuts que, entre totes, sumen una inversió de 95.000 euros.

És la mateixa xifra invertida durant l’any passat i ha estat aprovada amb el vot a favor de totes les forces polítiques amb representació al ple municipal excepte Molins Camina, que es va abstenir.

Subvenció per a tecnologies 4.0

En un context marcat per la digitalització de les empreses, la primera línia de subvencions està destinada a “aprofitar les tecnologies 4.0”, segons explica el consistori a través d’un comunicat. L’import màxim és de 1.500 euros per negoci.

És la segona vegada que s’aposta per aquest tipus d’ajuts, que es van fer l’any passat per primera vegada. Una de les empreses beneficiades va ser el supermercat ecològic Biobò. “Ens ha ajudat a oferir un millor servei als clients i a tenir un negoci més competitiu”, relata la responsable de l’establiment, Pilar García, que va renovar el sistema de gestió informàtic i el control d’estoc amb els diners de l’Ajuntament.

Ajuts a les persones en atur que es fan autònoms

Ja fa sis anys que l’Ajuntament intenta facilitar que les persones en situació d’atur s’incorporin al mercat de treball com a autònoms. Per això, es tornen a costejar el 100% de les quotes d’autònoms durant el primer any.

A més, també s’organitzen ajuts específics per al finançament de despeses com per exemple el local del negoci. La subvenció màxima en aquest cas és de 1.500 euros.

Subvenció a les empreses que contractin aturats de Molins de Rei

Més enllà de facilitar la creació de nous autònoms, el consistori també fomenta la contractació de persones de Molins de Rei en situació d’atur. Per això s’entrega un ajut màxim de 4.200 euros per treballador contractat a jornada completa i de 1.500 euros per mitja jornada. Els contractes han de tenir una duració mínima de sis mesos i l’import exacte depèn dels grups de cotització.

Segons l’Ajuntament, l’any passat aquesta subvenció va facilitar la creació de 18 llocs de treball, la meitat a jornada completa. Les dades del consistori indiquen que el 94% de les persones contractades acaben aconseguint un contracte indefinit en les empreses a les quals han entrat a treballar.

Recomanacions personalitzades