Els animalistes estrenen una nova forma de celebrar Sant Antoni Abat

La Festa dels Animals es converteix en jornada pedagògica a la plaça del Pati del Palau. Els organitzadors se centren en la conscienciació sobre què representa l’explotació animal.

La celebració ha comptat amb jocs infantils, conferències, música i fins i tot una xocolatada vegana // Cedida

Amb l’objectiu de celebrar una festa alternativa als Tres Tombs, els col·lectius animalistes han organitzat aquest passat diumenge la Festa dels Animals a la plaça del Pati del Palau. Segons ha explicat a Viu Molins de Rei el president de ¿Serás su Voz?, Jaume Montmany, el certamen ha tingut com a objectiu oferir a la població i a la classe política una celebració de la diada de Sant Antoni Abat diferent de la concepció tradicional de la festa.

Moltes persones s’han alegrat en veure que efectivament es pogués fer un homenatge sense explotació ni patiment d’animals”, ha exposat Montmany en referència a la festa que ha contraprogramat als Tres Tombs. Tal com ha afegit, l’esdeveniment que enguany ha fet la seva primera edició ha servit per “fer un homenatge als animals sense explotació ni patiment; un homenatge real perquè se’ls ha tingut en consideració i cura”, ha subratllat.

Tot i que la plaça ha arribat a acollir gairebé una quarantena d’estands, des de l’organització asseguren que la xifra s’ha quedat curta per la capacitat d’aquest espai: “Ha sigut un èxit i podrien haver sigut molts més, però per raó d’espai ha resultat impossible”. “Tot i això hem rebut el suport de moltes altres entitats i persones”, ha confessat Montmany, qui no descarta tornar a repetir l’experiència de cara a l’any vinent. La celebració d’enguany ha comptat amb jocs infantils, conferències, música i fins i tot una xocolatada vegana.

Contraprograma

Encara que enguany no s’ha dut a terme cap concentració de protesta contra les tradicionals voltes dels cavalls, alguns activistes també s’han deixat caure pels Tres Tombs per repartir fulletons informatius als ciutadans sobre “les raons veterinàries, científiques i ètiques de per què no està bé fer servir animals en aquest tipus de festes”. De fet, els col·lectius animalistes no descarten repetir una nova “protesta sonora” pel 2020.

És la primera vegada que un municipi acull una Festa dels Animals al llarg de la mateixa jornada de Sant Antoni Abat. Tal com han assegurat els organitzadors, la seva opció ha volgut tenir en compte “a tots els ciutadans que no veuen amb bons ulls la utilització dels animals i fer una mesura de conscienciació cap a la població que encara té dubtes i al mateix temps fer veure a la classe política que hi ha altres maneres més ètiques de celebrar la diada”.

Recomanacions personalitzades