L’Ajuntament de Molins de Rei, reconegut per dues campanyes de bones pràctiques

‘Contrarumors’ i el Consell de Seguiment de la Crisi obtenen el premi per part de la Fundació Carles Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya. Les dues iniciatives lluiten contra els estereotips en l’àmbit de la immigració i per afavorir la inclusió social.

Acte d’entrega dels premiats per les bones pràctiques // Ajuntament Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei ha rebut dos reconeixements per part de la Fundació Carles Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya per iniciatives basades en les bones pràctiques. El certificat, que valora la feina realitzada entre el període 2014 i 2018, reconeix la campanya ‘Contrarumors’, per la seva tasca de sensibilització ciutadana contra els estereotips i els prejudicis en l’àmbit de la immigració, i el Consell de Seguiment de la Crisi per afavorir la inclusió social.

El consistori molinenc ha recordat en una nota de premsa que “la campanya ‘Contrarumors’ ha estat seleccionada per tercer any consecutiu pel Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals per la seva contribució a la innovació i a la bona governança local”.

Aquesta pràctica està vinculada als tallers de sensibilització ‘I tu què creus?’, iniciats l’any 2012 a diferents centres escolars de Molins de Rei, com els IES Bernat El Ferrer, Manyanet Sant Miquel, Escola Virolai i Lluís de Requesens. L’activitat ha implicat més de 500 estudiants molinencs, els quals han debatut i reflexionat sobre temes d’actualitat com el racisme, la cohesió social, el fet migratori i el gènere.

Eines contra l’atur

Un altre de les iniciatives reconegudes ha sigut el Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica. Aquest òrgan va néixer l’any 2012, després de constatar que entre els anys 2007 i 2011 l’atur havia augmentat a Molins de Rei un 135%.

El Consell agrupava a 25 organitzacions locals, sindicats, entitats empresarials i del món de la pagesia, associacions de veïns, Creu Roja i Càritas, entre d’altres.

Recomanacions personalitzades