Els avenços socials protagonitzen la presentació de l’Anuari Viu Molins de Rei 2018

L’entrada de Molins de Rei a la zona 1 de transport, l’eclosió de l’art urbà i l’empoderament del moviment feminista són alguns dels temes han compartit els treballadors del diari digital amb els lectors i socis. L’Anuari es pot adquirir per només 6 euros a la redacció i a les llibreries Art Graffic, Arola, Amèlia i Barba. L’acte va servir per entregar-li a Germán Puiggarí el premi com a Personatge de l’Any Viu Molins de Rei 2018.

I ja en van cinc. L’Anuari, la revista en paper del diari digital Viu Molins de Rei, es va presentar a l’Espai en Blanch. ‘Art i transport més metropolitans’, aquest és el títol de la publicació, que resumeix i analitza en profunditat, més enllà del dia a dia vertiginós, les informacions més destacades de l’any 2018. Per presentar l’Anuari en societat, la redacció del Viu Molins de Rei va voler compartir aquest moment amb els socis, lectors i alguns dels protagonistes de l’any.

L’any 2018 va estar marcat per notícies que han posat el focus en els avenços i les reivindicacions socials. Des de fa temps, Molins de Rei, amb altres municipis de l’àrea metropolitana, reclamava l’entrada a la zona 1 de l’àrea de transport. “Hem aconseguit els preus de la zona 1, però sense estar-hi”, així ho explicava Lluís Carrasco, membre de l’associació per la Promoció del Transport Públic (PTP). Carrasco va recordar que Molins de Rei encara s’ha quedat fora d’algunes mesures, com les tarifes socials.

Entre els reptes de futur, Carrasco va comentar que és necessari “millorar les freqüències de pas del tren i dels autobusos urbans i interurbans”. Preguntat pel codirector de Viu Molins de Rei, David Guerrero, sobre si algun dia veurem un tramvia passar pel municipi, Carrasco encara manté l’esperança. Fa poc, es va anunciar l’arribada de dues parades més a Sant Feliu de Llobregat.

La mateixa esperança que mantenen les dones, en un any en què han sigut protagonistes per les seves reivindicacions i per sortir al carrer en massa, a Molins de Rei i a tot el món. “El feminisme ha vingut per quedar-se”, va assegurar Antònia Castellana, membre del Grup de Dones Les Heures. Castellana va aconsellar “denunciar els fets i que les dones deixin de sentir-se víctimes i culpables”. En aquest sentit, durant la presentació es van recordar els casos de violència masclista que s’han patit en l’àmbit local, com la violació múltiple iniciada a la sortida de la discoteca BeDisco, que va donar peu a grans manifestacions al municipi.

Després d’un repàs per l’actualitat política en un any amb nou govern municipal i a les portes d’una altra cita electoral, el col·lectiu d’artistes urbans Interactu-Art va posar la nota de color a l’acte. Un dels seus membres, Oriol Màrquez, va recordar com ha viscut d’aquest nou fenomen urbà a Molins de Rei i la reacció veïnal a aquest moviment. La proposta de futur de Màrquez i del col·lectiu que representa és seguir expressant el seu art a les parets i túnels als barris de tot el municipi.

L’any 2018 també va ser el de l’ascens de l’equip sènior de voleibol femení de Molins de Rei a categoria Nacional. En representació del club, la jugadora Clara Carbonell, va repassar la nova experiència en una lliga més exigent i va recordar com va ser l’ascens.

Germán Puiggarí, Personatge de l’Any Viu Molins de Rei 2018

Germán Puiggarí rep el premi de mans de Jose Polo, codirector de Viu Molins de Rei // DGM

Un altre molinenc protagonista va ser Germán Puiggarí, cuiner del Bar Diana i representant de Molins de Rei al concurs el Plat Favorit dels Catalans, on es va imposar amb la coradella. Puiggarí, designat pel Viu Molins de Rei com el Personatge de l’Any de l’Anuari 2018, va anunciar durant la presentació de l’Anuari que inicia un nou camí professional a Sant Carles de la Ràpita i a Mèxic.

La portada de l’Anuari amb la col·laboració d’Interactu-Art i el fotògraf Guillem Urbà // Jose Polo

Amb un preu de 6 euros, la llista de punts de venda de l’Anuari 2018 és la següent:

• Redacció de Viu Molins de Rei. C. Àngel Guimerà, 8
• Art Graffic. C. Balmes, 4
• Llibreria Arola. Pg. Pi i Margall, 4-8
• Llibreria Amèlia. C. Jacint Verdaguer, 71
• Llibreria Barba. C. Rafael Casanova, 45
[Fes-te soci i t’emportaràs gratis l’Anuari 2018] Els socis poden venir a buscar l’Anuari a la Redacció (C. Àngel Guimerà, 8)

La presentació de l’Anuari, en imatges

This slideshow requires JavaScript.

Recomanacions personalitzades