Molins de Rei finalment celebrarà els Tres Tombs

La junta de l’organització ha decidit reprendre l’esdeveniment després del suport rebut. Asseguren haver tingut l’escalf de tots els partits, menys el d’una formació que no han especificat.

Tres Tombs // Arxiu

Marxa enrere. Finalment Molins de Rei celebrarà la festa de Sant Anton el proper 24 de febrer. Si bé en un principi la junta de l’Associació dels Tres Tombs de Molins de Rei va decidir suspendre’ls per evitar la confrontació amb els col·lectius animalistes, aquesta setmana els seus responsables han decidit recuperar la idea inicial. Tot plegat, després de les múltiples mostres de suport rebudes, han assegurat en un comunicat.

En aquesta línia, l’organització ha destacat que com a entitat sempre han buscat “l’entesa i el diàleg, procurant mantenir els Tres Tombs, donada la seva importància cultural i social”. Tal com revelen, en els darrers dies haurien rebut “mostres de suport de les entitats i associacions més importants de la vila, així com de tots els partits polítics excepte un d’ells”. En aquest cas, els responsables dels Tres Tombs han decidit no fer públic el nom de la formació política.

La suspensió

Tot i que ara l’associació ja ha assegurat reprendre l’organització de la festivitat, cal repassar quin fet va motivar la seva suspensió inicial. Segons assenyalaven setmanes enrere, la decisió venia donada per la intenció dels grups animalistes d’intentar convocar actes pels mateixos dies en què ells volien celebrar els Tres Tombs: “Nosaltres vam proposar canviar la data però, malgrat haver intentat trobar una solució que fos adequada per certs grups autoanomenats animalistes, se’ns persegueix”, denunciaven. Aquest canvi de data hauria tingut com a objectiu evitar als animalistes i, simultàniament, l’ambient que es va generar l’any passat al llarg de la festa. Al final, però, la festa ja té data pactada: el 24 de febrer.

Recomanacions personalitzades