Iniciativa aposta per un govern de consens sense líders electorals

Els ecosocialistes neguen que participessin en les negociacions per fer Ana Aroca nova alcaldessa fent caure Ramon Sánchez. Aposten per un govern de consens per redreçar la situació a l’Ajuntament. 

Segons JuntsxMolins, la CUP hauria alertat just abans del ple a Casals de l’estratègia per fer Aroca alcaldessa // Jose Polo

Texas Hold’em pòquer a l’Ajuntament de Molins de Rei. Tot i que finalment no va haver-hi consens entre els jugadors de l’oposició per investir un alcalde alternatiu a Ramon Sánchez (CDC), les formacions que van decidir mullar-se contra la investidura del relleu de Joan Ramon Casals ja han començat a descobrir les seves cartes mitjançant diferents comunicats de premsa.

Segons ha fet públic Junts per Molins, la CUP ja hauria destapat la jugada als grups de l’oposició. Abans del ple d’investidura suspès a última hora aquest dilluns, els cupaires, que formen part del govern municipal juntament amb CDC i ERC, haurien explicat a Casals les possibles negociacions per fer alcaldessa a la regidora de Molins Camina, Ana Aroca. Però tant el PSC com Iniciativa-MES han negat que s’hagin realitzat negociacions formals per investir Aroca. “No vam participar ni consensuar, en cap cas, cap proposta de nomenament d’un alcalde alternatiu”, desmenteixen els ecosocialistes en un comunicat.

Tot i això, des d’Iinicativa-MES s’ha confirmat la seva predisposició a fer caure a Sánchez. Això sí, sempre que el nou alcalde de consens no encapçali cap llista electoral a les properes municipal per “descartar cap mal entès respecte a la utilització del seu rol. L’objectiu de la persona que hauria d’assumir durant 4 mesos la responsabilitat de l’alcaldia és portar la direcció de l’Ajuntament de manera consensuada fins a acabar aquesta legislatura”. L’objectiu: “Poder ‘frenar l’hemorràgia‘ i disposar d’un Ajuntament que a poc a poc recuperi el seu bon nom”. Entre altres punts, els ecosocialistes denuncien problemes greus en la gestió dels recurssos humans del Consistori.

Encara que des d’Iiniciativa-MES es cregui que quatre mesos de govern de concentració suposen un marge de maniobra escàs per “redreçar una situació que és fruit d’uns períodes molt desafortunats”, tampoc amaguen el seu desig d’enviar a la paperera de la història a Casals i Sánchez. “Proposem asseure’ns totes les forces polítiques que tinguem un mateix diagnòstic sobre l’extrema gravetat de la situació de la gestió pública a la Vila, acordar uns punts mínims de funcionament i garantir la governabilitat des d’ara fins a les eleccions municipals”, han afirmat.

Ara, amb un Joan Ramon Casals amb un peu a la plaça de Sant Jaume de Barcelona i l’altra a la plaça de l’Ajuntament, la partida continua oberta.

Recomanacions personalitzades