Els tastets gastronòmics triomfen en la seva estrena a la Fira de la Candelera

Les 10 sessions del cap de setmana, amb ‘showcooking’, demostracions i tastos, omplen la plaça de l’Ajuntament. Les receptes de cuiners i bloggers s’han fet amb productes de proximitat, com l’arròs del Delta de l’Ebre o el xai del Ripollès.

La cuinera Montse Bertran, en una demostració de plats medievals // David Rodríguez

L’estrena dels tastets gastronòmics a l’espai de la plaça de l’Ajuntament ha despertat la curiositat dels molinencs durant el cap de setmana. Els 10 showcooking amb diferents versions de receptes, mostres de productes i demostracions de cuina saludable han aplegat gairebé a un centenar de persones per sessió, segons han afirmat els organitzadors a Viu Molins de Rei.

Productes de proximitat

Cremes de carabassa, pastanaga i taronja, la girella (un plat amb carn de corder del Pallars) o els lletons de xai del Ripollès són alguns dels plats que s’han pogut tastar durant el cap de setmana a Molins de Rei.

El públic es va interessar pels tastets gastronòmics // David Rodríguez

L’arròs del Delta de l’Ebre o les fruites i verdures de proximitat dels pagesos del Parc de Collserola són altres dels aliments que s’han pogut provar a la Fira en les demostracions de cuiners i ‘bloggers’. “És la primera vegada que fem el tastet gastronòmic, però creiem que és un esdeveniment que ha vingut per quedar-se”, comenten els seus impulsors. D’aquesta manera, la Fira de la Candelera, que en els últims anys està apostant pel vessant gastronòmic, consolida aquest àmbit com un dels més importants de la mostra.

Recomanacions personalitzades