Dos sommeliers del Penedès, guanyadors del tast de vins per parelles

El concurs aplega 24 participants que han tastat 4 caves i 3 vins blancs de la DO Penedès. L’organització vol obrir l’esdeveniment a les begudes fermentades en la pròxima edició.

Els guanyadors del Tast de Vins per Parelles // David Rodríguez

Dos sommeliers i enòlegs del Penedès s’han endut el premi de la X edició del Concurs de Tast de Vins per Parelles, una de les cites consolidades al voltant del món vitivinícola a la Fira de la Candelera. Aquesta parella ha guanyat el primer premi aconseguint una puntuació de 20 punts sobre un total de 26. A més, l’organització ha guardonat a dues parelles més amb el segon i el tercer premi.

Les 12 parelles participants han tastat 4 caves i 3 vins blancs de la DO Penedès, dels quals han hagut d’endevinar el tipus de vi, la collita, l’anyada, el tipus de criança, la denominació a la qual pertany i la zona. El director del tast, Juan Muñoz, ha destacat l’alt nivell dels participants i les puntuacions elevades que han aconseguit. Els premis els ha entregat el director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Salvador Puig.

Més productes i participants

Atès l’èxit que està assolint la proposta del tast de vins per parelles, Juan Muñoz ha anunciat que l’organització està estudiant ampliar el ventall de productes i permetre la presència de begudes fermentades a la pròxima edició de la Fira. A més, donada la resposta de públic, s’està plantejant la possibilitat de permetre la participació de fins a 15 parelles al concurs de tastos de vi.

Recomanacions personalitzades