La coordinadora de Catalunya en Comú demana un esforç per la confluència d’esquerres

Candela López creu que s’han de prioritzar els interessos “col·lectius per sobre dels de les organitzacions”. L’exalcaldessa de Castelldefels reivindica el paper històric d’Iniciativa a  Molins de Rei. 

Candela López també ha fullejat l’Anuari Viu Molins de Rei // David Guerrero

Fa molts anys que a Molins de Rei es parla d’una confluència entre Iniciativa, Podem i, potser, més actors polítics. Però aquesta mai acaba d’arribar. Capficats en discussions internes per, bàsicament, veure qui controla la primera posició de la llista electoral de cara a les pròximes eleccions municipals del mes de maig, l’acord no es cristal·litza.

Durant la seva visita a la 168a Fira de la Candelera, la coordinadora de Catalunya en Comú, ha demanat un “esforç” per “posar per sobre els interessos col·lectius als de les candidatures”. És un missatge molt similar al que ja va deixar l’any passat Marta Ribas. Però en aquella ocasió la coordinadora d’Iniciativa es va passejar acompanyada de les regidores molinenques d’Iniciativa i Molins Camina, el partit que inclou podem en l’àmbit municipal. Enguany, López només ha estat rodejada d’ecosocialistes. 

“Els municipis del Baix Llobregat necessitem que les esquerres estiguin fortes perquè ningú està pensant en les ciutats. Tothom està pensant en altres dinàmiques i realitats”, ha insistit l’exalcaldessa de Castelldefels, que va formar part d’un acord entre sis partits diferents per treure-li l’alcaldia a Manuel Reyes (PP).

La coordinadora de Catalunya en Comú durant l’entrevista // David Guerrero

Reivindicació del llegat d’Iniciativa

La coordinadora de Catalunya en Comú prové d’Iniciativa i, de fet, és una de les joves ecosocialistes amb més potencial. “Molins de Rei ha estat un exemple històric de com Iniciativa ha estat capaç de transformar els nostres pobles i ciutats. Centrant-se amb els problemes de la gent”, ha dit Candela López sobre el llegat d’Iniciativa, partit que fins fa uns anys era hegemònic a Molins de Rei i el que ha ostentat l’alcaldia durant més anys -i per molta diferència respecte al segon- des de la recuperació de la democràcia.

Recomanacions personalitzades