Xavi Foj manté la segona plaça al Dakar en una etapa de ‘càstig’

El pilot molinenc admet les dificultats de no poder rebre assistència mecànica durant dos dies seguits. “Ha sigut dur perquè hem passat més de la meitat de l’especial amb l’embragatge patinant”, assegura.

Xavi Foj, durant la disputa de la quarta etapa // FojMotorsport

El pilot molinenc Xavi Foj ha finalitzat la quarta etapa del Ral·li Dakar 2019 al lloc 43è de la classificació general, mantenint la segona posició a la seva categoria. En una especial de 313 quilòmetres, que unia les localitats d’Arequipa i Tacna, Foj ha resistit les dificultats d’una etapa marcada per la presència de pedres i el ‘fesh-fesh’, una sorra fina amb poca consistència, però que amaga roques que no es veuen amb la conducció.

Foj, que competeix amb l’equip FojMotorsport, ha comentat que “hem fet més de la meitat de l’especial amb l’embragatge patinant, ja que creiem que ha entrat fesh-fesh, i ens ha provocat dificultats”. A la quarta i a la cinquena etapa, l’organització del Dakar 2019 no permet l’assistència mecànica. Per aquest motiu, Foj ha indicat que “intentarem netejar el cotxe perquè com són dues etapes marató no podem rebre suport mecànic”.

La cinquena etapa de la prova es disputa entre Tacna i Arequipa, al contrari que la quarta, i comptarà amb un sector cronometrat de 517 quilòmetres.

Recomanacions personalitzades