Xavi Foj escala a la tercera posició en el Dakar

Després d’una segona etapa excel·lent, el pilot de Molins de Rei ja és tercer de la categoria T1.S.

Un moment de la segona etapa // Foj Motorsport

Amb el seu estil característic, intentant preservar la mecànica fins a l’extrem, el molinenc Xavi Foj ja és tercer en la seva categoria del ral·li Dakar. Foj, que enguany competeix amb els vehicles millorats no lleugers (T1.S), ha superat els 342 kilòmetres entre Sant Juan i Marcona amb solvència. Dins l’especial de 211 kilòmetres ha registrat el 48è millor temps de la classificació general.

“Ha estat una etapa amb una mica de tot, dunes, fesh-fesh i fora de pista amb pedres. Hem anat al nostre ritme, intentant cuidar la mecànica i a nosaltres mateixos perquè les dunes tallades són molt perilloses”, ha detallat el pilot després d’arribar a meta. “No ens hem aturat en cap moment, però tampoc ens ha donat mandra jugar amb les pressions dels pneumàtics”, ha afegit Foj, que és a només un minut del segon classificat de la T1.S, Diego Weber.

“Crec que aquestes etapes són de desgast, el ral·li començarà de veritat al voltant d’Arequipa, així que hem de ser prudents”, opina el molinenc, que per primera vegada no competeix amb els cotxes de sèrie però sí contra els vehicles no modificats en gran mesura. La tercera etapa tindrà el seu punt de final precisament a Arequipa. Començaran el trajecte a San Juan de Marcona i tindran una especial de 331 kilòmetres.

Recomanacions personalitzades