El pilot molinenc Xavi Foj arrenca la seva 29a participació en el Dakar en cinquena posició

Participa en la categoria T1S, que correspon als totterrenys millorats i no lleugers. Foj assegura que la primera etapa ha tingut “dunes tallades i perilloses, en les quals la potència del motor és important”.

Xavi Foj, durant la primera etapa del Dakar 2019 // FojMotorsport

El pilot molinenc Xavi Foj ha completat la primera etapa del ral·lie Dakar 2019. Foj, que compleix enguany la seva 29a participació en la prova, corre amb l’equip Foj Motorsport en la categoria T1S (tot terrenys millorats i no lleugers) i compta com a copilot amb l’argentí Ignacio Santamaría. A la primera etapa, Foj ha utilitzat 1 hora, 45 minuts i 47 segons per realitzar l’especial de 84 km entre Lima i Pisco, quedant en cinquena posició a 26 minuts i 17 segons del líder de la seva categoria, el peruà Diego Weber.

Foj ha comentat que “l’etapa ha sigut un exemple del que ens espera en aquest rally, amb dunes tallades i perilloses, en les quals la potència del motor és molt important”. El pilot ha afegit la seva sorpresa per la velocitat amb què s’ha corregut el primer dia de la prova i ha assenyalat que ”farem la carrera al nostre ritme, intentant no cometre errors”.

Acabar entre els 20 primers

Foj, que el 2016 va rebre el reconeixement del Dakar com a pilot ‘Legend’, ha explicat que “acabar la prova entre els 20 primers seria un èxit”. El pilot molinenc, que va acumular 13 edicions consecutives finalitzant el rally, es va veure obligat a abandonar a la tercera etapa de l’any passat. Xavier Foj espera que enguany la dificultat del Dakar sigui alta perquè tindrà molta sorra i dunes.

“Esperem un Dakar complex, en el qual totes les etapes estaran plenes de dificultat i molta emoció, la veritable essència del ral·lie”. La segona etapa del Dakar, que finalitza a San Juan de Marcona, presenta un enllaç de 211 quilòmetres i una especial de 342.

Recomanacions personalitzades