L’Ajuntament estudia col·locar càmeres als ascensors del pont sobre la via del tren per frenar el vandalisme

El consistori es va gastar més de 58.000 euros el passat estiu per instal·lar-ne un de nou, però en algunes ocasions no en funciona cap. Vol limitar el seu ús entre les 23 hores i les 6 del matí.

L’ascensor, instal·lat el juliol, amb el cartell d’avariat. // David Rodríguez

L’Ajuntament de Molins de Rei estudia la instal·lació de càmeres de videovigilància als dos ascensors situats al pont sobre la via del tren per frenar el vandalisme. Tot i que el consistori encara no ha pogut avaluar l’impacte econòmic que suposen els actes vandàlics, està plantejant-se la mesura per limitar l’incivisme incontrolat, que fa que en algunes ocasions no funcioni un o cap dels dos ascensors.

Fonts municipals han admès a Viu Molins de Rei que el segon ascensor, instal·lat el passat mes de juliol per millorar la mobilitat dels ciutadans entre els dos costats de la via, està patint les conseqüències dels actes vandàlics. El pas de les vies és un dels espais que més afluència de vianants té perquè suposa un punt d’unió entre la part baixa i alta de la ciutat.

Millora dels ascensors

Precisament, les incidències per actes vandàlics i l’antiguitat del primer ascensor, instal·lat l’any 2002, és el que va impulsar a l’Ajuntament de Molins de Rei a col·locar-ne un altre el passat estiu. “El nostre objectiu era millorar l’accés a la instal·lació amb un altre ascensor que garantís la mobilitat de les persones, ja que es van pensar que si un estigués aturat, l’altre podria estar en funcionament”, indiquen des de l’Ajuntament.

Els vianants han de creuar a peu el pont sobre les vies // David Rodríguez

L’ascensor que el consistori va col·locar el juliol ha tingut un cost de 58.640 euros, repartits entre els 54.450 de la instal·lació, els 3.000 de la direcció d’obra i els 1.190 de l’autorització d’Adif. Davant d’aquesta problemàtica, l’Ajuntament de Molins de Rei també s’està plantejant modificar els usos dels ascensors perquè estiguin parats durant la nit. “La nostra idea és col·locar temporitzadors que els aturin en moments de poc ús, com podria ser entre les 23 hores i les 6 del matí”, relaten des del consistori.

 

Recomanacions personalitzades