Els Pastorets s’acomiadaran aquest Nadal de Jordi Costa com a director

La companyia renova gairebé tot el repartiment amb un mestre d’orquestra que dirigirà la seva darrera funció el 13 de gener a les 18 hores. Enguany, l’obra retalla un dia de funcions.

En Garrofa i en Pitarra innovant amb elements com el foc en edicions anteriors // Miquel Monfort

Torna el Nadal, tornen els Pastorets de Molins de Rei a La Peni. La tradició no s’atura i novament la llegendària funció arrossegarà a centenars de veïns fins al pati de butaques per fer els seus dies festius una mica més rodons. Enguany, l’obra presentarà més moments nostàlgics que no pas novetats. Aquest 2018/19 es confirmarà tot un relleu generacional que fins i tot involucrarà al director dels darrers quatre anys: Jordi Costa.

“No ens hem enfeinat a fer canvis d’escenes o de decoració, aquest cop el que presentem són nous actors i actrius principals”, explica Costa al Viu Molins de Rei. Tot un al·licient que es basarà a gaudir les noves cares i en acomiadar-se del mateix cap de files: “Aquest serà el meu darrer any de director, després de 30 anys fent Pastorets i quatre anys movent tots els fils; marxo perquè la motxilla pesa molt i esgota”, confessa.

El relleu

Tot i l’acomiadament, val a dir que des del primer dia Costa ha provat d’inculcar tota una sèrie de valors als seus actors i actrius: “La petjada de director ha sigut en tot moment provar de transmetre el sentiment i l’amor pels Pastorets; no és una obra de teatre, són els Pastorets i te’ls has d’estimar per representar-los”, insisteix. Un cop finalitzades les repesentacions d’aquest Nadal, els responsables de l’obra molinenca es reuniran per escollir el seu substitut.

Per últim, posar de relleu que Viu Molins de Rei ja ha obert un sorteig de dues entrades entre els seus socis i que aquest Nadal la funció retallarà un dia d’espectacle, pel que només hi haurà cinc oportunitats per gaudir dels Pastorets. Quins dies el veïnat pot tornar a pujar fins al teatre de La Peni? Doncs el 16, 19 i 30 de desembre, o el 12 i 13 de gener. Tots els dies el teló s’aixecarà vora les 18 hores del vespre.

Recomanacions personalitzades